Analiza diferentelor de generatii in ajustarea si reactivitatea la stres

Trimisa la data: 2010-09-09
Materia: Psihologie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_L
Lucrare de licenta despre Analiza diferentelor de generatii in ajustarea si reactivitatea la stres
In anul 1914, Walter Bradford Cannon, unul dintre cei mai mari fiziologi din America de Nord, profesor la Harvard, in lucrarile sale fundamentale privind emotia, foloseste termenul de stres, mai intai, in sens fiziologic. In anul 1928, el da acestui termen si un sens psihologic, atunci cind mentioneaza rolul factorului emotional in evolutia bolilor. Imediat dupa aceasta, Cannon subliniaza legatura directa dintre reactia organica si reactia comportamentala de fuga sau de lupta in fata unui pericol neasteptat, completand, astfel, teoria lui Darwin.

Paul-Marie Reilly, fiziolog francez, descrie, in anul 1934, un sindrom general de reactie la orice agresiune, in raport cu activitatea sistemului nervos autonom, si anume, sindromul de iritare. Cu toate acestea, cel care lanseaza in limbajul medical, inca din 1936, conceptul de stres, este fiziologul canadian Hans Selye. Inca din vremea in care era student la medicina la Universitatea din Praga, Selye a fost intrigat de sindromul general al maladiei, sindrom descris de pacientii afectati de boli infectioase, prezentand toti aceleasi simptome, insa fara vreo unul specific. Selye deduce din aceasta ca trebuie sa fie vorba de un raspuns nespecific al organismului la boala. Tot in anul 1936, el descrie "sindromul general de adaptare" (SGA) ca fiind efortul facut de organism pentru a raspunde solicitarilor mediului si concluzioneaza ca raspunsul la diferiti agenti stresori este dominat de hiperactivitatea cortexului suprarenal.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza diferentelor de generatii in ajustarea si reactivitatea la stres

Lucrare de licenta despre Analiza diferentelor de generatii in ajustarea si reactivitatea la stres
Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I Ce este stresul?..............4

Capitolul II Stresul organizational.......16

Capitolul III Managementul stresului...........39

Capitolul IV Studiu de caz la scoala academica de studii postuniversitare "Finante - Banci - Asigurari" (Fibas).............62

Bibliografie.............79
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza diferentelor de generatii in ajustarea si reactivitatea la stres". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.