Analiza economica privind lichiditatile internationale

Trimisa la data: 2010-06-17 Materia: Economie Pagini: 90 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristi_I
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza economica privind lichiditatile internationaleVarietatea de forme sub care se prezinta lichiditatilor internationale sugereaza ca exista si o mare diversitate de moduri de creare a acestora .Este un fapt cunoscut ca bancile au capacitatea de a crea moneda prn acordarea de credite.Aceleasi banci , daca acorda credite pe baza disponibilitatilor in conturile clientilor exprimate in valuta , creaza valuta , deci lichiditati internationale .

Ca urmare a expansiunii creditului realizata de aparatul bancar , volumul acestei lichiditati creste .In cea ce priveste aurul , acesta , desi nu mai indeplineste functii monetare , este totusi acumulat , indeplinind functia de rezerva de plata internationala , este creat pentru aceasta functie prin cumpararile realizate bancile externe de pe piata , sau de la tarile producatoare de aur .Cind bancile centrale doresc sa-si diminueze sau sa-si lichideze aceasta forma de lichiditate internationala vind aurul pe piata , cumparatorilor privati .
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza economica privind lichiditatile internationale

Lucrare de licenta despre Analiza economica privind lichiditatile internationale
Cuprins

Introducere..........2

Capitolul I Lichiditatile internationale : concept , nevoi , structura................4
1.1. Conceptul de lichiditati internationale..........4
1.2 Nevoia de lichiditati internationale..............9
1.3. Modurile de creare a lichiditatilor internationale............12
1.4. Structura lichiditatilor internationale..........16

Capitolul II. Rezerva monetara internationala , componeneta de baza a lichiditatilor internationale ale lumii..............21
2.1 Continutul economic al rezervei monetare.........21
internationale........21
2.2 Evolutia rezervei monetare internationale...........22
2.3. Principalele componente ale rezervei monetare internationale .............34
2.3.1. Rezerva de aur.............34
2.3.2. Rezerva valutara...........43
2.3.3. Drepturile speciale de tragere............45
2.4. Functiile si utilitatea rezervei monetare internationale.......65
2.5. Rezerva monetara internationala a Romaniei....................69

Capitolul III Rolul unor organisme financiar-bancare internationale si al bancilor centrale in asigurarea lichiditatilor internationale . Optimizarea lichiditatilor internationale.......77
3.1. Rolul Fondului Monetar International si al Bancii Mondiale in asigurarea lichiditatilor internationale...........77
3.2.Rolul bancilor centrale in asigurarea lichiditatilor internationale...........80
3.3. Nivelul optim al lichiditatilor internetionale.......83

Incheiere..............87

Bibliografie...........89
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza economica privind lichiditatile internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.