Analiza economica si financiara la o societate comerciala

Trimisa la data: 2012-07-27
Materia: Economie
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_O
Lucrare de licenta despre Analiza economica si financiara la o societate comercialaSe poate calcula cota de piata a S.C. PRODPAN S.A. in judetul Calarasi. Cota de piata este un indicator relativ al volumului desfacerilor realizate pe o piata externa intreprinderii, intr-o perioada determinata. Este calculata ca o pondere de acoperire a necesarului pietei judetului Calarasi (in ceea ce priveste consumul de produse din cereale in echivalent faina ) de catre societatea analizata.
Cota de piata ofera o imagine asupra nivelului maxim pina la care societatea poate ridica volumul productiei realizate (atunci cand societastea are o cota de piata de 100 % - situatie de monopol).

Se observa o cota de piata in continua scadere ceea ce inseamna ca unitatea acopera o tot mai mica parte din necesarul populatiei din judet (acest lucru se observa si printr-o simpla analiza a productiei fizice totale realizata de societate).Daca in 1998 societatea cerea 25 % din necesarul de produse de panificatie la nivelul judetului, in 2000 societatea acopera doar 14 % din necesar, restul fiind acoperite de societatile de stat sau particulare existente in judet.Pe viitor trebuie sa se urmareasca posibilitati de recucerire a pietei judetului prin mai multe cai de actiune : produse de calitate superioara, preturi atractive, etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza economica si financiara la o societate comerciala

Lucrare de licenta despre Analiza economica si financiara la o societate comerciala
Cuprins

Capitolul I. Diagnosticul economico-financiar al S.A. CALARASI................................................3
1.1. Prezentarea generala a S.C. PRODPAN S.A. CALARASI................3
1.2. Organizarea structurala..................................8
1.3. Diagnosticul potentialului tehnico-productiv...................11
1.4. Diagnosticul managementului si al utilizarii resurselor umane.......................................22
1.5. Diagnosticul activitatii economice...........................25
1.6. Diagnosticul ctivitatii de marketing...........................30
1.7. Diagnosticul financiar...................................33
1.8. Concluziile generale ale diagnosticului......................44

Capitolul II. Analiza performantei economice la S.C.PRODPAN S.A.CALARASI...............................................49
2.1. Analiza consumurilor speciice.................................49
2.2. Analiza costurilor unitare.................................57

Capitolul III. Cai de crestere a performantei ecocomice...................................62
3.1. Cresterea perfomantei economice fara eforturi suplimentare......................................62
3.2. Cresterea performantei economice cu costuri suplimentare..........................................66

Capitolul IV. Concluzii si propuneri..............................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza economica si financiara la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.