Analiza economico-financiara a unei firme

Trimisa la data: 2011-02-09
Materia: Contabilitate
Pagini: 54
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: denis17denis
Lucrare de licenta despre Analiza economico-financiara a unei firme
Informatia financiar-contabila, ca instrument suplu de analiza a rezultatelor firmelor, trebuie sa fie cu necesitate omogena. Omogenitatea ca finalitate a procesului de " normalizare a contabilitatii" se refera la termenii folositi si la regulile de redactare a documentelor contabile de sinteza care trebuie sa fie identice pentru toate unitatile.

Sistemul conturilor anuale, cunoscut in forma abreviata sub denumirea de "bilant contabil", este compus - conform Legii contabilitatii nr. 82/1991 - din: bilantul contabil, contul profit si pierderi, anexe si raportul de gestiune. Potrivit Ordinului 403/22.04.1999 al Ministerului Finantelor, formatul conturilor anuale se refera la bilant, contul de profit si pierdere si note la conturile anuale.

Bilantul contabil prezinta imaginea statica a situatiei patrimoniale. El sintetizeaza ansamblul drepturilor de proprietate si de creanta si ansamblul obligatiilor asumate de intreprindere, ce caracterizeaza situatia juridica si situatia financiara a acesteia. Intrucat bilantul contabil prezinta o serie de distorsiuni introduse de aplicarea principiilor contabilitatii, pentru o analiza financiara pertinenta sunt utilizate doua intrumente care si-au dovedit valoarea operationala ridicata: bilantul financiar si bilantul functional.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza economico-financiara a unei firme

Lucrare de licenta despre Analiza economico-financiara a unei firme
Cuprins

A.Analiza pe baza de bilant...............................3

A1. Calculul indicatorilor de echilibru pentru bilantul financiar......9
A2. Calculul indicatorilor de echilibru pentru bilantul functional.........14

B.Analiza pe baza contului de profit si pierdere.................16
B1. Soldurile intermediare de gestiune...........................16
B2. Capacitatea de autofinantare.................................26

C.Analiza prin sistem de rate....................................28
C1. Ratele de rentabilitate......................................28

1. Ratele de rentabilitate economica.....................29
2. Ratele de rentabilitate financiara....................31

C2. Ratele echilibrului financiar........................32
C3. Ratele de lichiditate................................34
C4. Ratele de indatorare.................................36
C5. Ratele privind structura activului si pasivului.............39

D. Analiza SWOT..............................43

E. Evenimentele ce au influenta asupra activitatii firmei............45

F. Bibliografie.............................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza economico-financiara a unei firme". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • da nu e pe capitole? ar trebui sa fie pe capitole si sa aibe si un studiu de caz

    andreea | 2011-05-21 18:31:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.