Analiza economico - financiara privind eficienta activitatii de asigurari de viata

Trimisa la data: 2010-10-13
Materia: Economie
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_C
Lucrare de licenta despre Analiza economico - financiara privind eficienta activitatii de asigurari de viata
Veniturile ADAS obtinute din primele de asigurare, pana in anii '60, au fost preponderent din asigurari prin efectul legii, iar in anii '70 si '80. portofoliul ADAS s-a modificat, incasarile fiind obtinute in majoritate din asigurari facultative, in perioada 1955 - 1989, volumul primelor de asigurare incasate de ADAS, a crescut de 14,4 ori, in timp ce venitul national a crescut numai de 10,2 ori.

Dupa anul 1990, au aparut importante schimbari legislative care au condus la inlaturarea monopolului de stat, la aparitia mai multor societati de asigurare si la stabilirea climatului concurentul pe piata asigurarilor din Romania.Prin Hotararea de Guvern nr. 1279 din 8 decembrie 1990 privind infiintarea unor societati comerciale pe actiuni in domeniul asigurarilor, care prevedea ca incepand cu data de l ianuarie 1991, se pot crea societati de asigurare ca societati comerciale pe actiuni, ADAS si-a incetat activitatea. Activul si pasivul ADAS a fost preluat de catre societatile ASIGURAREA ROMANEASCA S.A., ASTRA S.A., si agentia CAROM S.A., infiintate prin prevederile aceleiasi Hotarari.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza economico - financiara privind eficienta activitatii de asigurari de viata

Lucrare de licenta despre Analiza economico - financiara privind eficienta activitatii de asigurari de viata
Cuprins

Capitolul I Asigurarea - ipostaze si evolutii............4

Capitolul II Elemente tehnice privind principalele asigurari de viata...............17

Capitolul III Analiza economico-financiara privind eficienta activitatii la S.C. ARDAF S.A. Sibiu...............60

Bibliografie.....................79
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza economico - financiara privind eficienta activitatii de asigurari de viata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.