Analiza economiei contemporane romanesti

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_T
Lucrare de licenta despre Analiza economiei contemporane romanesti
Viata a demonstrat ca unitatea geografica a teritoriului patriei noastre a jucat un rol de seama in dezvoltarea poporului roman. Spatiul carpato-danubiano-pontic reprezinta o unitate in diversitatea sa de relief. Teritoriul patriei noastre este unitar prin arhitectonica reliefului si prin reteaua hidrografica. Raurile principale care-l brazdeaza - cu exceptia Dunarii - pleaca din centrul lui inalt spre marginile joase, in toate directiile strabatand radial muntii, dealurile si campiile.

Nu se poate imagina "reteaua noastra hidrografica - ne referim la raurile mari - fara regiunea de izvoare, care este tocmai Transilvania: Somesul, Muresul, Jiul, Oltul, Trotusul, Bistrita, Buzaul isi au originea in aceasta "veritabila casa a apelor" si de aici se indreapta radial spre periferiile tinutului carpatic. Unitatea hidrografica asa de armonioasa a tarii noastre nu poate fi conceputa decat in ansamblul sau, in care Transilvania, "cu cununa muntoasa din jur, constituie tocmai nodul hidrografic principal, ba chiar aproape general pentru intregul teritoriu" .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza economiei contemporane romanesti

Cuprins

Capitolul I Premisele istorice ale infaptuirii Marii Uniri.......2

Capitolul II Marea Unire de la 1918........32

Capitolul III - Unificarea Legislativa..........56

Capitolul IV Politica economica a Romaniei intre primul si al doilea razboi mondial..........63

Bibliografie...........82
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza economiei contemporane romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.