Analiza ecosistemului unei regiuni - Posibilitati de implementare a rezultatelor in agroturism

Trimisa la data: 2010-04-29
Materia: Turism
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: DenisaSimona_O
Lucrare de licenta despre Analiza ecosistemului unei regiuni - Posibilitati de implementare a rezultatelor in agroturism
La inceput de neinteles, apoi greu acceptat - dat fiind lipsa sa de prestigiu - turismul rural s-a impus dar consecvent, in special pe pietele turistice din tarile dezvoltate economic cu un grad de urbanizat ridicat1. Turismul in spatiul rural este din ce in ce mai apreciat si solicitat de oamenii ce traiesc si muncesc in conditii tot mai stresante. Una din tendintele dezvoltarii turismului o reprezinta intoarcerea catre natura la tot ceea ce este pur, nealterat si curat. Ea demonstreaza ca omul modern nu se poate rupe de modul natural de viata, iar contactul lui mediul rustic are efecte in mentinerea echilibrului sau.

Un alt fapt care motiveaza tendintele devoltarii turismului rural este intoarcerea catrre traditie. Oferta turismului clasic ramane aceea si , iar dar cea turismului rural este diferita de la un sezon la altul, fiecare zona avand propriile traditii si particularitati arhitecturale. Daca definitia clasica a turismului a turismului il prezinta ca "activitate cu caracter reacreativ si/sau sportiv, constand din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unor regiuni pitoresti, turismul rural si agroturismul este deci turismul practicat in mediul rural, ca factor economic de dezvoltare locala, rezultand din serviciile prestate clientilor in vederea satisfacerii nevoilor acestora2.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza ecosistemului unei regiuni - Posibilitati de implementare a rezultatelor in agroturism

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I "Turismul in spatiul rural".........4
1.1. Consideratii asupra conceputului de turism rural.......4
1.2. Turismul rural in Romania.........8
1.3. Organizatii si asociatii ce promoveaza turismul - rural.......13
1.4. Aspecte privind rural din tarile europene........17

Capitolul II Oferta turistica a zonei Moeciu-Bran2.1. Resurse turistice...........21
2.1.1. Resursele turistice naturale..........21
2.2.Baza tehnico-materiala a zonei Moeciu-Bran......28

Capitolul III Cererea turistica in zona Moeciu-Bran.........33
3.1. Circulatia turistica..........33
3.2. Segmentarea cererii turistice..........42
3.3.Studiu privind opiniile, motivele si comportamentele populatiei brasovene in legatura cu posibilitatea practicarii agroturismului in zona Moeciu-Bran.........44
3.4 Tipul cercetarii si metoda de obtinere a datelor primare.......47
3.5 Ipotezele si obiectivele cercetarii......47
3.6. Concepte referitoare la elaborarea chestionarului........48
3.7 Consideratii metodologice privind procesul esantionarii........50
3.8.Analiza si interpretarea datelor de marketing......52
3.9.Testarea diferentelor intre medii si procente......61
3.10. Concluzii........64

Capitolul IV Propuneri si concluzii privind promovarea turismului rural in zona Moeciu-Bran..........66
4.1. Masuri pentru protectia mediului inconjurator........66

Anexe..........70

Bibliografie........85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza ecosistemului unei regiuni - Posibilitati de implementare a rezultatelor in agroturism". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.