Analiza factorilor psihosociali cu incidenta asupra comportamentului sexual si erotic la adolescenti si tineri

Trimisa la data: 2010-10-04 Materia: Sociologie Pagini: 117 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Costin_To
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza factorilor psihosociali cu incidenta asupra comportamentului sexual si erotic la adolescenti si tineri
Psihanaliza ( prin Sigmund Freud) a permis rediscutarea explicatiilor care vedeau,printre altele,in perversiunile sexuale sau in frigiditate,anomalii constitutionale. Freud le-a considerat ca fiind conduite infantile retardate (anormale) la adulti. Sexualitatea a fost un subiect tabu pana la aceste abordari prin care au inceput numeroase studii privind ansamblu de caractere morfologice,fiziologice si psihologice legate de sex,ca fenomene ale vietii sexuale.

Functiile sexualitatii nu se limiteaza la reproducere biologica. Dincolo de aceasta functie biologica se deosebeste o sexualitate regenerativa,una fortificativa si una selectiva.Dupa Freud, comportamentul sexual reflecta caracteristici de esenta ale unei persoane umane, atitudini fata de sine, fata de viata, fata de lume. Viata sexuala nu incepe, dupa Freud, la pubertate ci in prima copilarie. Freud a stabilit cronologia etapelor prin care trece in mod normal sexualitatea copilului avand drept criteriu activismul zonelor erogene (care provoaca placere si relaxare) preponderente dupa varsta.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza factorilor psihosociali cu incidenta asupra comportamentului sexual si erotic la adolescenti si tineri

Lucrare de licenta despre Analiza factorilor psihosociali cu incidenta asupra comportamentului sexual si erotic la adolescenti si tineri
Cuprins

Introducere............4

Capitolul I Caracteristicile psihofiziologice si psihosoiciale ale adolescentei si tineretii............5

Capitolul II Premise ale formarii si dezvoltarii conduitelor sexuale.................13
2.1.Formarea reprezentarilor despre sexe............13
2.2.Educatia sexuala si educatia morala.............31

Capitolul III Factori psihosociali ai conduitei sexuale si erotice.............40
3.1.Explicatii si interpretari ale conduitei sexuale..........40
3.2.Predictori ai atitudinilor sexuale ale adolescentilor si tinerilor..........47
3.3.Conduite sexuale si factorii lor determinanti............49

Capitolul IV Cercetare - violenta ca factor al conduitelor sexuale.............76
4.1.Preambul...............76
4.2.Metodologia cercetarii..........78
4.3.Prelucrarea, analiza si interpretarea datelor.........89

Concluzii.............110

Bibliografie..........112
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza factorilor psihosociali cu incidenta asupra comportamentului sexual si erotic la adolescenti si tineri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.