Analiza financiar-economica a Marketingului online

Trimisa la data: 2020-09-02
Materia: Marketing
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petranraul
INTRODUCERE 3
Capitolul 1 5
Inceputul unei afaceri de comert electronic 5
1.1 Comertul legal pe piata online 5
1.2. Forme juridice pentru functionalitate 5
1.3 Crearea unui Brand si al unui domeniu stabil 6
1.4 Alegerea platformei de eCommerce 6
1.5 Legalizarea contractelor de vanzare a bunurilor la distanta. 7
1.6 Exercitarea dreptului de restituire a produselor 8
1.7 Prelucrarea datelor cu caracter personal 8
1.8 Link-uri obligatorii conform legii pentru incadrarea in magazinul online 9
1.9 Concepte noi in mediul online 9
1.10 Gama specifica de instrumente 10
Capitolul 2 12
Gestiunea si contabilitatea unui magazin online 12
2.1 Documentele financiar-contabile utilizate de afacerile online 12
2.2 Taxa pe valoarea adaugata 12
2.3. Impozitarea activitatii 13
2.4 Contabilitate simplificata 13
2.6 Securitatea mediului online 15
Capitolul 3 16
Analiza financiar-economica pentru site-ul Okazii.ro 16
3.1 Obiectul de activitate 16
3.2 Tipul firmei 16
3.3 Evolutia firmei 16
3.4 Locatia firmei 16
3.5 Structura organizatorica. 17
3.6 Serviciile oferite pe piata de marketing online 17
3.7 Indicatorii economici ai firmei Okazii.ro 18
3.8 Posibilitati de diversificare 18
3.9 Matricea BCG 19
3.10 Piata tinta 21
3.11 Furnizorii Firmei 22
3.12 Comportamentul de achizitionare al consumatorilor 22
3.13 Analiza SWOT 23
3.1.4 Calitatea serviciilor si produselor 23
3.1.5 Mixul de Marketing 24
3.1.6 Comparatie cu alte site-uri de comert 26
Concluzii 27
Bibliografie 31

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza financiar-economica a Marketingului online

Primul capitol Inceputul unei afaceri de comert electronic prezinta strucutra de initiere a unei afaceri in mediul online pe baza tehnicilor de marketing, cunostiintelor juridice si economice. Reprezinta primul pas pentru implementarea unei fundatii bine stabilite.
Al doilea capitol Gestiunea si contabilitatea unui magazin online prezinta atat tehnicile si normele contabile utilizate in cadrul unei afaceri din eCommerce, cat si informatiile fiscale necesare pentru functionarea legala. Se prezinta diferentierea tehnicilor utilizate intre marketingul virtual si cel traditional, cat si informatii uzuale despre securitatea platformelor utilizate .
Ultimu capitol Analiza financiar-economica pentru site-ul Okazii.ro prezinta studiul practic si evolutia firmei in timp, integrarea acesteia in mediu, statutul financiar economic cat si dezvoltarile implementate.
Marketingul online are multe nume, multe definitii, multe explicatii stiintifice, dar ceea ce o face mai unic este faptul ca este maleabil, este un mediu care reactioneaza asemeni propriilor vieti, fiecare actiune are o reactiune, fiecare persoana este creatoare cu idei si conceptii proprii, depinde de fiecare decizie daca lasam mediul sa ne absoarba sau noi asimilam mediul.
Fiecare operatiune in parte, fie ea economica ori financiara, se simplifica cu fiecare etapa de evolutie implementata de factorii tehnologici, informativi, operationali. Aceste trepte de dezvoltare atrag din ce in ce mai multa eliberare si confort dar, cu fiecare operatiune simplificata, apar alte ramuri, noi descoperiri si structurari ce contopesc noi teritorii in economia globala.

Capitolul 1
Inceputul unei afaceri de comert electronic

1.1 Comertul legal pe piata online
Tranzactionarea online este unul dintre domeniile in care volumul tranzactiilor si vanzarile au mentinut o crestere constanta.
Conform estimarilor ARMO (Asociatia Magazinelor Online Romane), pana la sfarsitul anului 2019, domeniul de comert electronic a depasit pragul de 4,3 miliarde de euro, cu o crestere de 20-22% fata de anul 2018, cand valoarea comertului online fiind estimata la aproximativ 3,6 miliarde de euro.
Daca forma de comert online reprezinta o activitate continua si de baza pentru obtinerea veniturilor, atunci este necesar sa existe o firma. Pe langa dezvoltarea companiei in sine, o companie cu astfel de activitate poate atrage si un pachet de beneficii primordial. In acelasi timp se poate beneficia de avantaje fiscale, cum ar fi impozitul pe venit 3% sau 5% in cazul dividendelor, sau chiar impozitul pe venit de 1% roi 2% daca firma are mai multi angajati.
Desigur ca in cazul in care o persoana vinde bunuri online ocazional, atunci nu exista o forma constanta de comert ci utilizarea de platforme specializate pentru comert rapid intre persoane fizice, implicit nu este necesara infiintarea unei firme.

1.2. Forme juridice pentru functionalitate

Pentru functionalitatea unei firme in mediul online, aceasta trebuie sa preia o forma juridica.
Dupa avantajele aduse si modul de activitate, formele juridice se prezinta astfel :
SRL
Forma juridica cel mai des intalnita este societatea cu raspundere limitata. Infiintarea unei astfel de societati atrage anumite avantaje, cum ar fi :
• firma poate avea aproape toate codurile CAEN din Romania
• firma beneficiaza de 3% impozit pe venit si 5% impozit pe dividend
• firma nu va plati TVA decat daca depasesti venituri de 300.000 lei/an
• numar nelimitat de angajati
Documentele necesare infiintarii:
• copie carte identitate asociati si administrator
• acte cu privire la proprietatea sediului social (dupa caz)
• specimen de semnatura si declaratie notariala ca sunt indeplinite conditiile de a fi asociat si/sau administrator
• aviz de la asociatia de proprietari daca sediul va fi stabilit intr-un bloc de locuinte.
Conditiile principale sunt: lipsa faptelor inscrise la nivelul cazierului fiscal si existenta unui imobil pentru stabilirea sediului profesional.
Costuri:
• taxe notariale de aprox. 100 lei/asociat, capital social de 200 lei, taxe percepute de Registrul Comertului 122 lei
Functionare: cele mai semnificative costuri pot privi serviciile de contabilitate (aprox. 300-450 lei/lunar raportat la volumul efectiv de activitate).
SRL-D
Avantajele si conditiile sunt asemanatoare ca in cazul unui SRL. Diferenta o face faptul ca in 3 ani de la infiintare, firma trebuie schimbata in SRL si in cazul unui SRL-D nu pot fi exercitate anumite activitati economice (cum ar fi comert cu alcool, jocuri de noroc, imobiliare etc.) O conditie in plus ar fi faptul ca este necesara reinvestirea anuala a cel putin jumatate din profitul realizat in anul fiscal precedent.
Unul dintre avantaje ar fi faptul ca firma este scutita de plata CAS cu conditia sa aiba permanent 2 angajati pe firma, timp de 3 ani.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza financiar-economica a Marketingului online". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.