Analiza financiara a unei firme utilizand ratele de rentabilitate

Trimisa la data: 2010-07-05
Materia: Contabilitate
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_S
Lucrare de licenta despre Analiza financiara a unei firme utilizand ratele de rentabilitate
Sucursala "Petrobrazi" este o unitate omogena care isi concentreaza eforturile asupra prelucrarii titeiului si a chimizarii unor fractiuni petroliere, formulandu-si misiuni in dezvoltarea celor mai moderne produse petrochimice; destinate pietelor interne si externe.
In prezent sucursala este principalul furnizor de produse petrochimice pentru piata interna cat si pe piata externa, unde exporta produse petroliere si petrochimice, precum si operatiuni de processing, fabricarea de piese de schimb, efectuarea de lucrari de reparatii si revizii, prestare de servicii in domeniul utilitatilor importand in acelasi timp titei, materiale, echipamente si catalizatori specifici activitatii sale.

Datorita produselor de nivel calitativ mondial pe care le ofera, posibilitatile tehnice de care dispune si nu in ultimul rand flexibilitatii manifestate in relatiile cu partenerii de afaceri, sucursala Petrobrazi si-a castigat un bun renume in Romania si in strainatate. Societatea are in derulare relatii comerciale cu peste 200 de firme partenere din tara, cat si cu companii straine din circa 60 de tari din Europa, S.U.A.,Asia si Africa. Compania PETROM din care face parte sucursala Petrobrazi a obtinut in primul an dupa privatizare un profit net de 1,406 miliarde lei (389 milioane euro), de peste sase ori mai mare decat nivelul raportat in perioada similara din anul precedent .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza financiara a unei firme utilizand ratele de rentabilitate

Lucrare de licenta despre Analiza financiara a unei firme utilizand ratele de rentabilitate
Cuprins

Capitolul I Prezentare generala a sucursalei Petrobrazi din cadrul SC Petrom SA Bucuresti - membru Gruo-OMV..............2
1.1.Caracterizarea Sucursalei Petrobrazi din punct de vedere istoric si organizatoric.......2
1.2 Obiectul de activitate......................6

Capitolul II Analiza rentabilitatii intreprinderii................9
2.1. Analiza diagnostic a profitului.............................9
2.1.1. Analiza structurala a profitului..............9
2.1.2. Analiza factoriala a profitului..............11
2.2. Rentabilitatea intreprinderii-Continut-Functii-Indicatori........13
2.3. Analiza diagnostic pe baza ratelor de rentabilitate..............17
2.4. Analiza rentabilitatii pe baza pragului de rentabilitate.........27

Capitolul III Analiza situatiei financiar-patrimoniale a intreprinderii..................30
3.1. Analiza structurii patrimoniale a intreprinderii.................30
3.1.1. Analiza ratelor de structura pentru activul bilantului.........30
3.1.2. Analiza ratelor de structura pentru pasivul bilantului.........32
3.2. Analiza ratelor de structura a capitalurilor.....................33
3.3. Analiza financiara pe baza bilantului contabil si a contului de profit si pierdere.........37

Capitolul IV Studiu de caz privind analiza financiara pe baza ratelor de rentabilitate la Petrom SA - Bucuresti, sucursala Petrobrazi.......41

Capitolul V Concluzii si recomandari privind cresterea rentabilitatii la sucursala Petrobrazi....................85

Bibliografie................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza financiara a unei firme utilizand ratele de rentabilitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.