Analiza fizico-geografica privind valea unui rau

Trimisa la data: 2009-10-22
Materia: Geografie
Pagini: 128
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_P
Lucrare de licenta despre Analiza fizico-geografica privind valea unui rau
Valea Oltetului in aval de Bals nu a facut obiectul cercetarii multor geografi, insa zona a fost cuprinsa in studiile referitoare la Campia Romanati sau la Campia Olteniei.Cele mai multe lucrari au adus contributii la cunoasterea geologiei si evolutiei paleogeografice a regiunii. Astfel, inca de la inceputul secolului al XX-lea, G. M. Murgoci (1908), L. Mrazec (1900), I. P. Argetoaia (1915) s.a. au analizat cuvertura sedimentara si depozitele de suprafata.I. P. Argetoaia (1915) sublinia ca pietrisurile si conglomeratele cu elemente mari sunt vechi conuri de dejectie, iar regiunile joase ale Olteniei fac parte din unitatea structurala a Depresiunii Getice ale carei strate inclina catre linia axiala Craiova-Bals-Slatina-Pitesti.

El arata ca "pe masura deplasarii spre sud, piertrisurile devin tot mai groase".Depozitele cuaternare ale Olteniei au fost studiate de Protopopescu-Pache (1911-1913), Gh. Murgoci si I. Argetoaia (1923) si E. Liteanu si T. Brandrabur (1957).Informatii detaliate asupra geologiei vaii Oltetului au fost aduse de catre P. Cotet (1957) si cuprinse in lucrarea "Campia Olteniei".Miscarile tectonice si consecintele lor asupra reliefului au fost descrise in lucrarile autorilor A. C. Banu (1969) si D. Baluta (1996), iar o sinteza a geologiei Campiei Olteniei a fost realizata in "Geologia Romaniei" a lui V. Mutihac (1990).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza fizico-geografica privind valea unui rau

Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Asezare geografica si istoricul cercetarii....................................................4
1.1 Asezare si limite...........................................4
1.2 Istoricul cercetarilor........................................7

Capitolul II. Studiul conditiilor fizico-geografice...................9
2.1 Geologia..................................................9
2.2. Relieful..................................................20
2.3 Clima...................................................33
2.4 Apele................................................76
2.5 Vegetatia si fauna...........................................87
2.6 Solurile..................................................94

Bibliografie.......................................125

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza fizico-geografica privind valea unui rau". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.