Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania

Trimisa la data: 2010-04-25 Materia: Economie Pagini: 130 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: AndreeaMaria_Ol
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania
In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele juridice se pot asocia si constitui intr-una din urmatoarele forme de societati comerciale : societate in nume colectiv, societate in comandita simpla, societate in comandita pe actiuni, societate pe actiuni si societate cu raspundere limitata.Societate in nume colectiv este formata din 2 sau mai multi asociat.

Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor. Unele societati comerciale, facand acte de comert, ajung sa raspunda pentru obligatiile sociale nu numai cu averea sociala, ci si cu cea a asociatilor (societarilor) sai. Societatile comerciale raspund mai intai cu patrimoniul social. Potrivit acestei reguli, creditorii societatii in nume colectiv se despagubesc in primul rand din patrimoniul societatii si numai atunci cand activul acesteia nu acopera obligatiile sociale se recurge, in subsidiar, la avutul societarilor.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania

Cuprins

Introducere.............4

Capitolul I Consideratii teoretice cu privire la finantarea IMM - urilor in Romania.............6
Notiuni generale caracteristice IMM - urilor.......6
Notiunea si rolul intreprinderilor mici si mijlocii in economia de piata............6
Formele intreprinderilor mici si mijlocii.............8
Regiuni si sectoare vizate in principal...............13
Structura tipurilor de proprietate.............14
Atestarea juridica...........14
Criterii economice...........14
Forme de finantare specifice...........16
1. Finantare prin credite nerambursabile...........16
Finantarea prin programul PHARE.........16
Finantarea prin programul SAPARD........16
Finantare prin FONDURI STRUCTURALE.......36
2. Finantare prin credite rambursabile...........65
2.1 Leasing-ul...............16
2.2Creditele de factoring.............72
2.3 Credite de forfetare..............81
2.4Credite de scont..........84
2.5 Credite bancare..........89

Capitolul II Studiu de caz privind utilizarea creditului overdraft de catre S.C. "Total Distribution" S.R.L. de la Banca Transilvania S.A.........112

Capitolul III Creativitate / Originalitate.............124

Bibliografie............130
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.