Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Economie
Pagini: 130
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_Ol
Lucrare de licenta despre Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania
In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele juridice se pot asocia si constitui intr-una din urmatoarele forme de societati comerciale : societate in nume colectiv, societate in comandita simpla, societate in comandita pe actiuni, societate pe actiuni si societate cu raspundere limitata.Societate in nume colectiv este formata din 2 sau mai multi asociat.

Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor. Unele societati comerciale, facand acte de comert, ajung sa raspunda pentru obligatiile sociale nu numai cu averea sociala, ci si cu cea a asociatilor (societarilor) sai. Societatile comerciale raspund mai intai cu patrimoniul social. Potrivit acestei reguli, creditorii societatii in nume colectiv se despagubesc in primul rand din patrimoniul societatii si numai atunci cand activul acesteia nu acopera obligatiile sociale se recurge, in subsidiar, la avutul societarilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania

Cuprins

Introducere.............4

Capitolul I Consideratii teoretice cu privire la finantarea IMM - urilor in Romania.............6
Notiuni generale caracteristice IMM - urilor.......6
Notiunea si rolul intreprinderilor mici si mijlocii in economia de piata............6
Formele intreprinderilor mici si mijlocii.............8
Regiuni si sectoare vizate in principal...............13
Structura tipurilor de proprietate.............14
Atestarea juridica...........14
Criterii economice...........14
Forme de finantare specifice...........16
1. Finantare prin credite nerambursabile...........16
Finantarea prin programul PHARE.........16
Finantarea prin programul SAPARD........16
Finantare prin FONDURI STRUCTURALE.......36
2. Finantare prin credite rambursabile...........65
2.1 Leasing-ul...............16
2.2Creditele de factoring.............72
2.3 Credite de forfetare..............81
2.4Credite de scont..........84
2.5 Credite bancare..........89

Capitolul II Studiu de caz privind utilizarea creditului overdraft de catre S.C. "Total Distribution" S.R.L. de la Banca Transilvania S.A.........112

Capitolul III Creativitate / Originalitate.............124

Bibliografie............130

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza formelor de finantarea a IMM in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.