Analiza functiei de prefect ca autoritate de tutela administrativa

Trimisa la data: 2010-09-06
Materia: Administratie Publica
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_M
Lucrare de licenta despre Analiza functiei de prefect ca autoritate de tutela administrativa
In sens material functional notiunea de administratie publica evoca acte juridice si operatiuni materiale prin care se executa legea, fie prin emiterea de norme subsecvente, fie prin organizarea sau, dupa caz, prestarea directa de servicii publice. Intr-o formulare concentrata, administratia publica poate fi definita ca ansamblul activitatilor Presedintelui Romaniei, Guvernului, autoritatilor administrative autonome centrale, autoritatilor administrative autonome locale si, dupa caz, structurilor subordonate acestora prin care, in regim de putere publica se aduc la indeplinire legile sau, in limitele legii se presteaza servicii publice.

Din definitie desprindem urmatoarele note dominante :Activitate realizata numai de autoritati executive si administrative pe care le intitulam autoritatile administratiei publice.Activitatea de aducere la indeplinire a legii sau, dupa caz de organizare sau realizare efectiva a serviciilor publice.Activitate ce se realizeaza in regim de putere publica, adica prin intermediul prerogativelor, acordate de Constitutie si legi, ce fac sa prevaleze interesul public atunci cand este in conflict cu interesul particular.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza functiei de prefect ca autoritate de tutela administrativa

Lucrare de licenta despre Analiza functiei de prefect ca autoritate de tutela administrativa
Cuprins

Capitolul I Introducere - Consideratii generale asupra fenomenului administrativ.............3

Capitolul II Istoricul institutiei prefectului...........25
1.2. Prefectul ca autoritate de tutela administrativa..........28
1.3. Prefectura si aparatul tehnic de specialitate.........29
1.4. Atributiile prefectului conform Legii Administratiei Publice Locale Nr. 69/1991................32

Capitolul III Concluzii.............34

Bibliografie...............40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza functiei de prefect ca autoritate de tutela administrativa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.