Analiza impozitelor in finantele publice

Trimisa la data: 2010-03-01
Materia: Economie
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_T
Lucrare de licenta despre Analiza impozitelor in finantele publice
Legislatia fiscala stabileste subiectele impozabile indiferent de cine suporta de fapt impozitele. Potrivit distinctiei fundamentale dintre impozitele directe si cele indirecte, in cazul impozitelor directe subiectul impozabil este si suportatorul impozitului. Pe cind in cazul impozitelor indirecte subiectul impozabil ii revine o indatorire formala de a plati impozitul care fiind inclus in pretul de vinzare sau circulatie a unui bun este suportat de o alta persoana si anume de cea care cumpara produsele sau bunurile a caror vinzare sau circulatie este supusa impozitelor.

Articolul 13 din Codul Fiscal al Republicii Moldova prevede in calitate de subiecti ai impunerii persoanele fizice si juridice cu exceptia societatilor, care obtin pe parcursul anului fiscal venit din orice surse aflate in Republica Moldova, precum si persoanele juridice si fizice rezidente care obtin investitional si financiar din surse aflate in afara Republicii Moldova. Obiectul impozabil - denumit traditional materie impozabila - este bunul, venitul etc. pentru care se datoreaza impozitele directe precum si vinzarea, punerea in circulatie etc. a unor produse in cazul impozitelor indirecte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza impozitelor in finantele publice

Cuprins

Capitolul I. Introducere........................................3
I.1 Notiunea de impozit si elementele sale............................7
I.2 Clsificarea impozitelor.....................................16
I.3 Reglementarea juridica a impozitului pe venit in unele tari dezvoltate..........................................22

Capitolul II. Regimul juridic al impozitului pe venit de la persoanele care practica activitate de antreprenoriat............................27
II.1 Acceptiuni generale privind impozitul pe venit a persoanelor ce practica activitatea e antreprenoriat.............................27

Capitolul III. Impozitul pe venit retinut de la persoanele juridice................................................70
III.1 Impozitul pe venit perceput de la persoanele fizice ce practica activitatea de antreprenoriat....................................70
III.2 Regimul juridic alimpozitului pe venit perceput de la persoanele fizice................................................80
III.3 Impozitul pe venit retinut la sursa de plata.......................82
III.4 Incheiere...............................................84

Bibliografie..................................................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza impozitelor in finantele publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.