Analiza influentei mediului penitenciar asupra mamelor care executa pedepse privative de libertate

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Sociologie
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Costi_C
Lucrare de licenta despre Analiza influentei mediului penitenciar asupra mamelor care executa pedepse privative de libertate
In urma analizarii si sintetizarii diferitelor puncte de vedere privind obiectul de studiu al criminologiei, Rodica Mihaela Stanoiu ofera o intelegere mai exacta a acestuia, stabilind faptul ca, aceasta stiinta studiaza "crima ( in sens de act individual, ca si de fenomen global), criminalul, victima, precum si reactia sociala fata de acestea" ; urmarind in plan practic prevenirea criminalitatii, umanizarea formelor de reactie sociala si tratamentul delincventilor.

Criminologia se ocupa, cu prioritate, de stabilirea unui ansamblu de principii generale, capabile sa stimuleze cunoasterea in domenii legate de drept si de incalcarea acestuia si sa faciliteze tratamentul si preventia comportamentului infractional, in prezent, considerandu-se ca scopul criminologiei il reprezinta verificarea ipotezelor privind cauzele criminalitatii si reactia sociala fata de acestea , stabilirea unei politici eficiente de lupta impotriva criminalitatii, care sa apere valorile fundamentale ale societatii, precum si stabilirea masurilor de combatere si prevenire a fenomenului infractional .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza influentei mediului penitenciar asupra mamelor care executa pedepse privative de libertate

Lucrare de licenta despre Analiza influentei mediului penitenciar asupra mamelor care executa pedepse privative de libertate
Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I . Consideratii privind criminalitatea feminina.......6
1. Aspecte actuale in domeniul criminologiei..........6
2. Etiologia criminalitatii feminine-teorii si perspective........11

Capitolul II. Institutia penitenciara -prezentare generala.......20
1. Sistemul penitenciar din Romania...........20
2. Organizarea si functionarea asezamantului penitenciar.........21
3. Functiile- penala si educativa- ale penitenciarului...........23
4. Personalul din penitenciar..............25

Capitolul III . Situatia femeii detinute in penitenciar...........30
1. Conditiile de existenta din mediul carceral............30
2. Personalitatea femeii detinute -sanatatea morala a detinutelor...............36
3. Adaptarea la mediul de viata din penitenciar si modalitati de relationare ale detinutelor.............40
Tratamentul penitenciar al femeilor detinute...........52

Capitolul IV . Consecintele privarii de libertate asupra mamelor detinute...............64
Cercetare efectuata la Penitenciarul Targsor..............64
Prezentarea si interpretarea datelor..............66

Capitolul V . Rolul asistentului social si al consilierului de reintegrare sociala in optimizarea relatiilor femeii detinute cu familia si copiii sai.............80

Concluzii...........89

Bibliografie.............98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza influentei mediului penitenciar asupra mamelor care executa pedepse privative de libertate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.