Analiza investigatiilor cauzelor de viol si a psihologiei judiciare in aceste cazuri

Trimisa la data: 2010-09-02
Materia: Drept
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_Ho
Lucrare de licenta despre Analiza investigatiilor cauzelor de viol si a psihologiei judiciare in aceste cazuri
Obiectul juridic special este reprezentat de ansamblul relatiilor sociale care se refera la libertatea sexuala a fiecarei persoane de a intretine relatii sexuale dupa propria sa vointa. Libertatea si inviolabilitatea vietii sexuale reprezinta aspecte ale libertatii individuale si isi gasesc expresia in dreptul de a avea relatii sexuale, fara a incalca totusi limitele stabilite de normele de drept si de morala. Ori, tocmai prin constrangerea unei persoane la act sexual, se aduce atingere acestor relatii sociale si valorilor sociale la care se refera.

Faptele mentionate lezeaza nu numai valori sociale importante ale persoanei, ci pot aduce atingere si altor valori sociale referitoare la persoana, cum ar fi viata, integritatea corporala sau sanatatea victimei, care pot constitui obiect juridic secundar al infractiunii de viol. Legiuitorul a urmarit si a ocrotit aceste relatii sociale avand ca obiect alte valori legate de persoana umana, ocrotirea acestora realizandu-se in paralel cu ocrotirea si inviolabilitatea sexuala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza investigatiilor cauzelor de viol si a psihologiei judiciare in aceste cazuri

Lucrare de licenta despre Analiza investigatiilor cauzelor de viol si a psihologiei judiciare in aceste cazuri
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind infractiunea de viol........3

Capitolul II Continutul juridic al infractiunii de viol.........16

Capitolul III Forme, modalitati, sanctiuni...............29

Capitolul IV Aspecte procesuale si criminologice.........51

Capitolul V Aspecte psihologice asupra infractiunii de viol.......61

Capitolul VI Factori motivationali in savarsirea motivatiunii de viol..............74

Concluzii.............80

Bibliografie.........82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza investigatiilor cauzelor de viol si a psihologiei judiciare in aceste cazuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.