Analiza istoriei economiei in Romania

Trimisa la data: 2010-09-22 Materia: Economie Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Catalina_Gr
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza istoriei economiei in Romania
Conducerea B.N.R era asigurata de guvernatorul bancii, numit de guvern, pe 5 ani, care trebuia sa detina minimum 40 de actiuni ale bancii, 6 directori, din care 2 numiti de stat si 4 alesi de Adunarea generala a actionarilor, fiecare trebuind sa posede minimum 20 de actiuni ale bancii, 7 cenzori, fiecare trebuind sa aiba minimum 10 actiuni ale bancii. Adunarea generala a actionarilor era alcatuita din cei care detineau un minim de 4 actiuni fiecare, barem care dadea dreptul la un vot.

Nimeni nu avea dreptul la mai mult de 10 voturi personal si 10 voturi ca mandatar, oricate actiuni ar fi posedat. Aceasta prevedere viza in primul rand statul, cel mai mare actionar in momentul infiintari B.N.R avea ca scop eliminarea sau limitarea subiectivismelor, a impunerii intereselor celor care dispuneau de un numar mare de actiuni, si conferea bancii rolul conductor in politica monetara si e credit.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza istoriei economiei in Romania

Lucrare de licenta despre Analiza istoriei economiei in Romania
Cuprins

Banca nationala a Romaniei in perioada 1877-1918............3

Economia Romaniei in perioada dintre cele doua razboaie mondiale......10

Consecinte ale Primului Razboi Mondial............10

1.2 Economia Romaniei in perioada 1921-1939..........12
1.2.1 Agricultura...........12
1.2.2 Industria.............17
1.2.3 Transporturi..........21
1.2.4 Finante. Circulatia monetara si Banca nationala a Romaniei.
Comertul intern al Romaniei in perioada 1930-1939..........23

Comertul interior..........26

Comertul extern al Romaniei in perioada 1930-1939...........32

Evolutia agriculturii in principate in perioada 1877-1918..........40

Bibliografie..............52
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza istoriei economiei in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.