Analiza locului si rolului prefectului in administratia pblica locala

Trimisa la data: 2010-09-08
Materia: Administratie Publica
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Po
Lucrare de licenta despre Analiza locului si rolului prefectului in administratia pblica locala
Prin administratia publica se realizeaza functia executiva a statului, intrucat ea are ca sarcina organizarea executarii si executarea in concret a legilor. Administratia publica cuprinde organele administratiei publice centrale si serviciile lor descentralizate, precum si organele administratiei publice locale. Toate aceste autoritati publice isi desfasoara activitatea sub conducerea generala a Guvernului, care este seful puterii executive.

O alta definitie a administratiei publice ar fi aceea ca aceasta reprezinta acea activitate care consta in principal in organizarea si asigurarea executarii, dar si in executarea in concret a prevederilor constitutionale, a actelor normative si a celorlalte acte juridice emise de catre autoritatile statului de drept, activitate ce este realizata de catre autoritatile administratiei publice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza locului si rolului prefectului in administratia pblica locala

Lucrare de licenta despre Analiza locului si rolului prefectului in administratia pblica locala
Cuprins

Introducere..................3

Capitolul I Administratia publica, functia publica si functionarul public in Romania...............5

Capitolul II Institutia prefectului.............20

Capitolul III Competenta materiala a prefectului..........43

Studiu de caz - Activitatea institutiei prefectului judetului Constanta desfasurata in anul 2006..............77

Concluzii...............108

Bibliografie...........117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza locului si rolului prefectului in administratia pblica locala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.