Analiza mass - mediei ca vector purtator al actiunilor militare pe timp de razboi

Trimisa la data: 2010-09-26
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_Io
Lucrare de licenta despre Analiza mass - mediei ca vector purtator al actiunilor militare pe timp de razboi
In aceste conditii, continutul razboiului psihologic a progresat, iar o buna parte dintre aspectele legate de acesta au fost bine definite. Cu toate ca in scopul definirii notiunilor legate de agresiunea psihologica si razboiul special s-au scris numeroase lucrari pe diferite meridiane ale lumii si astazi atat ziarele, revistele, cat si radioul sau televiziunile statelor fac referiri la faptul ca aceste concepte sunt folosite cu sensuri gresite care provoaca multa confuzie si permanent este pusa intrebarea daca aceste concepte au o valoare stiintifica.La aceasta intrebare, dat fiind aspectul complex al actiunilor psihologice, se pare ca nu este suficient un raspuns academic care sa satisfaca maniera profesionala a definitiilor si se prefera mentinerea starii de confuzie in jurul acestor concepte.

Aceasta pozitie adoptata in mod intentionat serveste intereselor adevaratilor agresori, ea camufleaza natura reala a fenomenului ce constituie de fapt o arma cu adevarat redutabila si eficace in relatiile internationale si asigura scoaterea din cauza a acestora. Cu toate ca aceste lucruri sunt foarte bine cunoscute, nici un stat nu recunoaste in mod deschis ca desfasoara actiuni de influentare psihologica sau sunt pregatite pentru a derula astfel de programe. Singurul stat care recunoaste acest lucru, si nu se sfieste de loc cu experienta dobandita in acest domeniu, sunt S.U.A.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza mass - mediei ca vector purtator al actiunilor militare pe timp de razboi

Lucrare de licenta despre Analiza mass - mediei ca vector purtator al actiunilor militare pe timp de razboi
Cuprins

Capitolul I Agresiunea psihologica - componenta a razboaielor moderne............4
1.1.Agresiunea psihologica-delimitari conceptuale si evolutie........4
1.2.Modalitati de realizare a agresiunii psihologice in conflictele militare moderne..........10
1.3.Mijloace si tehnici de realizare a agresiunii psihologice.........26

Capitolul II Particularitatile utilizarii mass media in agresiunea psihologica...........28
Mass media -continut, tipologie, evolutie............28
Mecanismul psihologic al influentarii prin mass media............40
Utilizarea mass media in conflictele militare........44
Evolutii ale utilizarii mass media in agresiunile viitorului.......49
Gestionarea informatiilor si structurilor media pentru asigurarea stabilitatii si rezistentei psihice a militarilor..........50


Capitolul III Activitatea comandantului de subunitate pentru limitarea si inlaturarea efectelor negative ale influentarii prin mass media........55
3.1.Particularitati ale profilului comandantului de subunitate ca leader implicat in protectia psihologica a grupului mic militar....55
3.1.1.Locul comandantului de subunitate.........55
3.1.3.Rolul comandantului de subunitate......61
Calitatile necesare comandantului de subunitate........58
Modalitati specifice inlaturarii efectelor negative ale influentarii prin mass media aflate la indemana comandantului de subunitate......64
Exercitiu practic aplicativ.........66
Scenariu..........66

Anexe..........73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza mass - mediei ca vector purtator al actiunilor militare pe timp de razboi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.