Analiza matrixului extracelular al placentei de ultim trimestru asociat cu hipertensiunea de sarcina

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Medicina
Pagini: 151
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_Da
Lucrare de licenta Analiza matrixului extracelular al placentei de ultim trimestru asociat cu hipertensiunea de sarcina
In evolutia trofoblastului se disting trei stadii : lacunar, trabecular,si vilozitar.In stadiul lacunar, in masa citoplasmatica a sinciotrofoblastului apar mici spatiicare, prin confluenta, formeaza lacune, de diverse marimi. Din zilele a 19-a, a 20-a de la fecundatie, in lacune patrunde sange matern din capilarele sinusoide erodate. Acum incep, la om, tipul de hrana hemotrof.

Prin patrunderea sangelui in lacunele sincitiale, se instaleaza asa-numita circulatie sanguina lacunara, un sistemcirculator simplu sau primitiv, dar eficient pentru schimburile metabolice, in acest stadiu al dezvoltarii intrauterine. Concomitent, s-a diferentiat, din citrofoblast, mezoblastul extraembrionar, caracteristic studiului de blastocist trilaminar. Stratul sau periferic sau mezoblastul extraembrionar somatopleural, impins de celomul extraembrionar sub citrofoblast, da nastere tesutului mezenchimalcare, impreuna cu trofoblastul suprajacent, formeaza corionul. Intre zilele 12 si 25 de la fecundatie, corionul poseda o etapa de diferentieresi crestere intensiva.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza matrixului extracelular al placentei de ultim trimestru asociat cu hipertensiunea de sarcina

Cuprins


Geneza placentei umane...........3

Morfologia placentara..........24

Membrana bazala.........28

Mecanisme moleculare care controleaza degradarea componentelor MEC.........30

Scopul lucrarii..........49

Material si metode......50

Rezultate si discutii..........66

Concluzii.............74

Anexa............76

Bibliografie..........148

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza matrixului extracelular al placentei de ultim trimestru asociat cu hipertensiunea de sarcina". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.