Analiza metodelor existente de calculatie a costurilor din gestiune

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Economie
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_L
Lucrare de licenta despre Analiza metodelor existente de calculatie a costurilor din gestiune
Metoda globala presupune colectarea la un loc (global), fara defalcare pe conturi analitice, a tuturor cheltuielilor de productie, fie pentru ca in intreprindere se obtine o productie omogena, adica un singur produs, lucrare sau serviciu, fie pentru ca productia este sorto-dimensionala sau cuplata, obtinandu-se mai multe sortimente, dar din aceeasi materie prima si cu aceleasi utilaje sau tehnologie, fara posibilitatea delimitarii cheltuielilor pe produse.

In aceste conditii, toate cheltuielile sunt directe, insa cheltuielile de regie se inregistreaza in contul 923 "cheltuieli indirecte de productie", de unde apoi se transfera in contul 921 "cheltuielile activitatii de baza", alaturi de cheltuielile inregistrate direct in acesta. in conturile de cheltuieli, evidenta analitica se tine doar pe feluri de cheltuieli.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza metodelor existente de calculatie a costurilor din gestiune

Cuprins

Capitolul I. Organizarea contabilitatii de gestiune si a calculatiei costurilor.............3

Capitolul II. Metode de contabilitate de gestiune si a calculatiei costurilor de tip total........35

Capitolul III. Metode de contabilitate de gestiune si a calculatiei costurilor de tip partial...........70

Capitolul IV. Metoda de contabilitate si de calculatie a costurilor pe locuri de cheltuieli sau centre de responsabilitate........83

Bibliografie.............104


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza metodelor existente de calculatie a costurilor din gestiune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.