Analiza nivelului si evolutiei ratei inflatiei in Romania in perioada 1990-1999

Trimisa la data: 2010-11-24
Materia: Economie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_B
Lucrare de licenta despre Analiza nivelului si evolutiei ratei inflatiei in Romania in perioada 1990-1999
In istoria lor toate tarie au cunoscut perioada de inflatie. In unele epoci preturile sunt, in ansamblul lor, aproape stabile, pentru ca, in alte epoci sa asistam neputinciosi la navala unui val inflationist. Pentru a se mentine consumul este nevoie de mai multi bani sau, cea ce reprezinta acelasi lucru, pretul marfurilor creste si banii isi pierd puterea de cumparare.

Din punct de vedere etimologic, termenul de inflatie provine de la latinescul A© inflare A© , care are semnificatia de a se umfla in mod exagerat. Preluarea si folosirea acestui termen in limbajul de specialitate al teoriei economice sunt pe deplin motivate, de la inceputul manifestarii sale si pana in zilele noastre , fenomenul denumit inflatie, s-a caracterizat sub raportul continutului si al formei de manifestare , printr-o crestere exagerata a preturilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza nivelului si evolutiei ratei inflatiei in Romania in perioada 1990-1999

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I Concepte de baza ale analizei inflatiei.........4
1.1Teorii si tipologii ale inflatiei.........4
1.2 Cauzele aparitiei inflatiei.........14
1.3 Efectele si combaterea inflatiei.........21

Capitolul II Elemente esentiale pentru analiza procesului inflationist.........25
2.1 Curba lui Phillips.......25
2.2 Modelul economic al lui J.M.Keynes.......39
2.3 Indicatorii nominali si reali........42

Capitolul III Corelatii ale inflatiei........48
3.1Corelatia inflatie -somaj........48
3.2 Corelatia salarii-inflatie......54
3.3 Inflatia si rata dobanzii.......57

Capitolul IV Analiza evolutiei si formei de manifestare a procesului inflationist in romania in perioada 1990-1999. evolutia principalilor indicatori macroeconomici.........60
4.1 Evolutia inflatiei in perioada 1990-1997.......60
4.2 Inflatia in Romania in anii 1998 si 1999.......76
4.3 Evolutia principalilor indicatori macroeconomici in perioada 1989-1999 si posibilitatile Romaniei de aderare la Uniunea Europeana.............88

Concluzii........95

Bibliografie.........98

Anexe............100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza nivelului si evolutiei ratei inflatiei in Romania in perioada 1990-1999". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.