Analiza operatiunilor specifice contului de efecte comerciale

Trimisa la data: 2010-02-26
Materia: Economie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_S
Lucrare de licenta despre Analiza operatiunilor specifice contului de efecte comerciale
Biletului la ordin ii sunt aplicabile dispozitiile legale privind cambia afara de cazurile cand legea dispune altfel. Intrucat dispozitiile referitoare la gir, aval si plata cambiei au fost analizate in capitolul anterior, in acest capitol se vor prezenta numai unele precizari privind realizarea acestor operatiuni in cazul biletului la ordin.Girul biletului la ordin este un act juridic prin care posesorul biletului la ordin (girantul) transmite altei persoane (girator), printr-o declaratie scrisa si semnata pe titlu si prin predarea titlului, toate drepturile izvorate din acesta.

Avalul este actul juridic prin care o persoana (avalistul) se obliga sa garanteze obligatia asumata de unul dintre debitorii biletului la ordin (avalizatorul).Plata biletului la ordin. Deoarece in cazul biletului la ordin plata se face de catre emitent (subscriitor) si nu de catre o alta persoana ca in cazul cambiei, legea nu mai prevede formalitatea prezentarii biletului la ordin la acceptare. Deci, la scadenta, biletul la ordin se prezinta emitentului direct pentru plata. Emitentul este astfel obligat, la scadenta, sa plateasca suma prevazuta in titlu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza operatiunilor specifice contului de efecte comerciale

Cuprins

Capitolul I. Efectele comerciale ale agentilor economici..........3
1.1.Conceptul de efect comercial..............3
1.2.Utilizarea efectelor comerciale...........5
1.3.Categorii de efecte comerciale............7

Capitolul II. Cambia, biletul la ordin, cecul - concepte si mecanisme de functionare.................8
2.1. Introducere privind Cambia. Scurt istoric.........8
2.2. Notiunea, mecanismul de functionare si formele Cambiei...........9
2.3. Aspecte legate de caracteristicile, functiile si conditiile Cambiei.............12
2.4. Girul - ca forma de transmitere a efectelor comerciale.........20
2.5. Continutul si definirea notiunii de aval..............23
2.6. Acceptarea si plata Cambiei..............24
2.7. Structura biletului la ordin.............26
2.8. Cecul - ca instrument de plata al agentului comercial........30

Capitolul. III Prezentarea operatiunilor privind contabilitatea efectelor comerciale...............37
3.1. Functiunea conturilor utilizate pentru evidenta efectelor comerciale.............37
3.2. Reflectarea contabilitatii efectelor comerciale in practica prin intermediul societatii S.C. "Aradeanul" S.A..........54

Capitolul IV. Concluzii finale...............64

Anexe..........66

Bibliografie.............80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza operatiunilor specifice contului de efecte comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.