Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare

Trimisa la data: 2010-05-07 Materia: Drept Pagini: 123 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare
Unicul temei al raspunderii disciplinare, conditie necesara si suficienta a declansarii ei este abaterea disciplinara.
Art. 100 al. 1 din vechiul Cod al Muncii da o definitie generala a abaterii disciplinare. Potrivit acestui articol, abaterea disciplinara consta in "incalcarea cu vinovatie de catre cel incadrat in munca, indiferent de functia sau postul pe care-l ocupa, a obligatiilor sale, inclusiv a normelor de comportare".

In ansamblu, raspunderea disciplinara reglementata de noul Cod este similara cu reglementarea anterioara. Se desprind totusi o serie de aspecte noi care se impun a fi evidentiate:A) a) Art.263 defineste abaterea disciplinara astfel: "o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici".
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare

Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare
Cuprins

I.Introducere...............3

II. Organizarea si disciplina muncii conditii de desfasurare normala a activitatii in orice unitate ..........7

III. Raspunderea disciplinara forma a raspunderii juridice.......20

IV.Sanctiunile disciplinare..............38

V. Procedura aplicarii si executarii sanctiunilor disciplinare.......66

VI. Norme disciplinare de exceptie..............99

VII. Raspunderea disciplinara in cadrul profesiunilor liberale.......102

VIII. In loc de concluzii.............112

IX. Practica judiciara .............115

X. Bibliografie.............120
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.