Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare

Trimisa la data: 2010-05-07
Materia: Drept
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_R
Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare
Unicul temei al raspunderii disciplinare, conditie necesara si suficienta a declansarii ei este abaterea disciplinara.
Art. 100 al. 1 din vechiul Cod al Muncii da o definitie generala a abaterii disciplinare. Potrivit acestui articol, abaterea disciplinara consta in "incalcarea cu vinovatie de catre cel incadrat in munca, indiferent de functia sau postul pe care-l ocupa, a obligatiilor sale, inclusiv a normelor de comportare".

In ansamblu, raspunderea disciplinara reglementata de noul Cod este similara cu reglementarea anterioara. Se desprind totusi o serie de aspecte noi care se impun a fi evidentiate:A) a) Art.263 defineste abaterea disciplinara astfel: "o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare

Lucrare de licenta despre Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare
Cuprins

I.Introducere...............3

II. Organizarea si disciplina muncii conditii de desfasurare normala a activitatii in orice unitate ..........7

III. Raspunderea disciplinara forma a raspunderii juridice.......20

IV.Sanctiunile disciplinare..............38

V. Procedura aplicarii si executarii sanctiunilor disciplinare.......66

VI. Norme disciplinare de exceptie..............99

VII. Raspunderea disciplinara in cadrul profesiunilor liberale.......102

VIII. In loc de concluzii.............112

IX. Practica judiciara .............115

X. Bibliografie.............120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza organizarii muncii din punctul de vedere al raspunderii disciplinare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.