Analiza particularitatilor asistentei sociale acordate persoanelor varstnice

Trimisa la data: 2010-07-20
Materia: Sociologie
Pagini: 206
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_T
Lucrare de licenta despre Analiza particularitatilor asistentei sociale acordate persoanelor varstnice
De-a lungul secolelor, dar cu deosebire in ultimele decenii, se remarca o crestere continua a duratei medii de viata a omului, astfel ca perioada de batranete s-a prelungit in mod semnificativ, similar cu cresterea procentuala a numarului de varstnici in ansamblul societatii umane. Date statistice atesta faptul ca numarul persoanelor de peste 60 de ani in ansamblul populatiei mondiale a inregistrat o crestere continua, cu precadere dupa cel de-al doilea razboi mondial, ajungand astazi la peste 500 milioane, comparativ cu 200 milioane in 1950 si mai putin de 100 de milioane in perioada cuprinsa intre cele doua razboaie mondiale (C.Balaceanu-Stolnici, 1998).

La nivelul anului 2025 se estimeaza ca numarul persoanelor varstnice, la nivel mondial, va fi de 1 miliard, reprezentand aproximativ 14% din populatia planetei, iar la nivelul tarilor dezvoltate economic acest procent va evolua chiar pana la 23,6% (Balaci, M., 1998).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza particularitatilor asistentei sociale acordate persoanelor varstnice

Lucrare de licenta despre Analiza particularitatilor asistentei sociale acordate persoanelor varstnice
Cuprins

Argument.................3

Capitolul I Varstnicii- realitate psihosociala umana in contextul politicilor sociale europene................6

Capitolul II Elementele definitorii ale problematicii sociale a persoanei varstnice............43

Capitolul III Cadrul legislativ al asistentei sociale acordate persoanelor varstnice....................84

Capitolul IV Particularitatile asistentei sociale acordate persoanelor varstnice.........92

Capitolul V Cercetare personala privind asistenta sociala acordata persoanelor varstnice. Studiu de caz privind serviciile sociale comunitare la persoanele varstnice in cadrul Serviciului de Ingrijire la Domiciliu a Persoanelor Varstnice-DGAS a sectorului.............180

Capitolul VI Concluzii si propuneri.............194

Anexe.................200

Bibliografie..............203

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza particularitatilor asistentei sociale acordate persoanelor varstnice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.