Analiza personalitatii criminale a criminalului in serie

Trimisa la data: 2010-08-26
Materia: Psihologie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_T
Lucrare de licenta despre Analiza personalitatii criminale a criminalului in serie
Sistemul nostru penal nu recunoaste subimpartirea actelor antisociale cu caracter penal in delicte politice si delicte de drept comun.
Crima este definita conform Codului Penal Roman ca fiind fapta care prezinta pericolul social, savarsita cu vinovatie si prevazuta de legea penala.Prima trasatura, aceea de pericol social, se refera la aspectul material, obiectiv al infractiunii; a doua trasatura priveste aspectul moral sau subiectiv al infractiunii, iar a treia trasatura include aspectul legal al crimei.Criteriul "pericolului social" avand o puternica incarcatura ideologica si de clasa trebuie abandonat, urmand a fi adoptate noi criterii democratice, legitime si umaniste, in functie de care vor fi dezincriminate unele fapte "periculoase".

De asemenea, in functie de exigentele prevenirii criminalitatii din tara noastra, anumite fapte savarsite cu violenta (omor, viol, talharie), prin frauda si coruptie sunt considerate drept crime, in timp ce altele trebuie sa fie considerate delicte.Tot astfel, este necesara o departajare a delictelor si crimelor in: politice si de drept comun, tratamentul de executare a sanctiunilor pentru delictele politice avand o aplicabilitate mai moderata, comparativ cu cel aplicat delictelor de drept comun.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza personalitatii criminale a criminalului in serie

Lucrare de licenta despre Analiza personalitatii criminale a criminalului in serie
Cuprins

Capitolul I Notiuni introductive............3
Sectiunea 1 Notiunea juridica de infractiune.............3
Sectiunea 2 Factorii si elementele infractiunii..........6

Capitolul II Personalitatea criminala a criminalului in serie.......10
Sectiunea 1 Definirea conceptului de personalitate criminala.......10
Sectiunea 2 Criminali in serie..........22
Sectiunea 3 Caracteristici ale criminalului in serie............25
Sectiunea 4 Tipuri de criminali in serie..............30
Sectiunea 5 Exemple de criminali in serie.............31

Capitolul III Organizatii criminale.............41
Sectiunea 1 Aspecte generale.................41
Sectiunea 2 Definirea conceptului de organizatie criminala.........43
Sectiunea 3 Caracteristicile Organizatiilor Criminale.............45
Sectiunea 4 Domenii de actiune ale Organizatiilor Criminale.......49
Sectiunea 5 Actiunea Organizatiilor Criminale in Romania..........50
Sectiunea 6 Organizatiile teroriste(un tip modern de criminal in serie).................54

Capitolul IV Concluzii...........60

Bibliografie.............62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza personalitatii criminale a criminalului in serie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.