Analiza pietelor oligopoliste

Trimisa la data: 2009-10-20
Materia: Comert
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_Fo
Lucrare de licenta despre Analiza pietelor oligopoliste
Datorita discontinuitatii curbelor de reactie in pe, ele nu se vor intersecta si deci nu rezulta nici o pereche de preturi mutual consistente. Edgeworth a vazut aceasta piata ca pe un proces secvential de-a lungul mai multor perioade in care preturile avand o evolutie ciclica la nesfarsit, fara a ajunge la un echilibru. Oriunde ar incepe procesul, preturile vor ajunge sa evolueze in intervalul [pe, pn]. Din pn, in urma unui proces competitiv de coborare succesiva a preturilor, acestea vor ajunge la nivelul pe, de unde vor sari la pn, procesul reluandu-se.

Oricum, noi am considerat jocul intr-o singura mutare. In aceste conditii, nu ne putem pronunta asupra deciziilor pe care le vor lua firmele, neexistand nici un punct de echilibru Nash. Insa nu s-au luat in considerare strategiile mixte. Intr-adevar, nu exista un echilibru Nash de strategii pure in acest joc, asa ca vom determina echilibrul Nash in strategii mixte.Sa revenim la cazul b). Am vazut ca nu exista echilibru Nash in strategii pure. Vom arata ca exista echilibru Nash in strategii mixte, calculand distributiile de probabilitate pe spatiile preturilor ce determina acest echilibru nash.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza pietelor oligopoliste

Lucrare de licenta despre Analiza pietelor oligopoliste
Cuprins

Capitolul I. Studiul pietelor oligopoliste utilizand teoria jocurilor........................3
1.1 Introducere................................3
1.2 Jocuri cu o singura mutare..........................5
1.2.1. Modelul Cournot......................10
1.2.2 Modelul Stackelberg...........................17
1.2.3 Modelul Bertrand...........................19
1.2.4 Modelul Edgeworth...........................20
1.2.5 Variabile de decizie: Preturi sau Cantitati?..............27
1.3 Jocuri cu mai multe mutari...............................29
1.3.1 Posibilitatea cooperarii intre firme........................34
1.3.2 Pedepsirea prin echilibrul Cournot-Nash....................34
1.4 Amenintari credibile.......................................36
1.4.1 Credibilitatea strategiilor piedica............................36
1.4.2 Teorema Folk.............................37
1.4.3 Abordarea Abreu..............................42
1.4.4 Strategii rezistente la renegocieri............................47
1.4.5 Scurta analiza comparativa.................................49


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza pietelor oligopoliste". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.