Analiza privind impactul si implicatiile economice ale creditelor prin prisma costului si a dobanzi

Trimisa la data: 2010-01-24
Materia: Economie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_Co
Lucrare de licenta despre Analiza privind impactul si implicatiile economice ale creditelor prin prisma costului si a dobanzi
Nivelul economisirii, reprezinta factorul esential care, desi poate fi stimulat de nivelul dobanzii, este conditionat de nivelul venitului individual, de numarul populatiei ocupate si de inclinatia spre consum a populatiei.Nivelul ratei dobanzii pe piata monetara-interbancara. Nivelul ratei dobanzii pe aceasta piata constituie pentru banci costul dobanzii aferent resurselor pe care acestea le achizitioneaza fie pentru a depasi probleme de lichiditati, fie pentru a-si asigura resurse in vederea realizarii unor investitii.

Nivelul prognozat al inflatiei.Exista o relatie directa intre nivelul ratei dobanzii si nivelul inflatiei.Ratele scad cand inflatia scade si cresc cand inflatia creste.Inflatia este prezenta in orice economie insa difera in functie de intensitatea cresterii preturilor; acest lucru impune a lua in considerare cele doua ipostaze de existenta a dobanzii: dobanda reala si dobanda nominala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza privind impactul si implicatiile economice ale creditelor prin prisma costului si a dobanzi

Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I Dobanda - element principal al costului creditului.......5
1.1.Continutul economic al dobanzii si factorii de influienta.......5
1.2.Teorii asupra dobanzii............9
1.3.Dobanda reala si dobanda nominala...........15

Capitolul II Costul creditului - criteriu de selectie a resurselor de finantare............19
2.1.Costul creditului bancar pe termen scurt.........20
2.2. Costul creditului bancar pe termen mediu si lung..........23
2. 3. Costul creditului obligatar............28
2.4.Costul lesing-ului...........32

Capitolul III Gestiunea riscului ratei dobanzii si tehnici de protectie impotriva acestuia...........34
3.1.Masurarea riscului ratei dobanzii si gestiunea acestuia.........31
3.2 Tehnici de protectie impotriva riscului de dobanda..........50

Capitolul IV Dobanda instrument de politica monetara........54
4.1 Dobanda si impactul sau asupra economiei............54
4.2 Orientari actuale in politica ratelor dobanzii..........56

Concluzii...........61

Bibliografie........63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza privind impactul si implicatiile economice ale creditelor prin prisma costului si a dobanzi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.