Analiza protectiei sociale in domeniul somajului

Trimisa la data: 2010-08-29 Materia: Sociologie Pagini: 47 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Suzana_G
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analiza protectiei sociale in domeniul somajului
Abordarile somajului sunt diferite de la o tara la alta, concretizandu-se in raport cu situatiile reale existente la un moment dat (capitolul 2.3.1.). Exista o larga libertate pe care o colectivitate o are in alegerea tipului de sistem de bunastare si a gradului sau de dezvoltare. De asemenea se inregistreaza oscilatii de atitudine in reactia publicului fata de zone diferite ale politicilor sociale (capitolul 2.3.3.). Aceasta diversitate a modurilor de raportare a populatiei la problemele sociale isi are sursa in traditia culturala a societatii, in increderea de care se bucura guvernul si capacitatea sa de a initia si propune solutii, de a fi in contact cu opinia publica si de a tine cont de reactiile acesteia.

Sustinand ipoteza unei consistente doctrinare a programelor de protectie sociala a principalelor partide politice romanesti, Malina Voicu si Bogdan Voicu doresc sa testeze consistenta electoratului romanesc. Cei doi au dorit sa testeze daca electoratul fiecarui partid in parte adera la programe sociale de tipul celor propuse de formatiunea politica simpatizanta in perioada 1996 - 1997. Sursele de date utilizate nu au fost proiectate pentru o analiza de tipul celei realizate de autori aici. De altfel, anchetele reprezentative destinate unui scop similar nu au fost realizate inca in Romania.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analiza protectiei sociale in domeniul somajului

Lucrare de licenta despre Analiza protectiei sociale in domeniul somajului
Cuprins

Capitolul I Asigurari sociale...............1
1.1. Structura statului bunastarii. Obiective. Optiuni de politica sociala..........1
1.2. Concept...............12
1.3. Piata de asigurari: privata - publica............12
1.3.1. Asigurari private.....................12
1.3.2. Asigurari sociale publice.............16
1.4. Esecul guvernului.......................18
1.5. Modalitati de organizare a asigurarilor sociale............21
1.6. Argumente pentru implicarea statului in furnizarea de asigurari sociale de somaj................24
1.7. Inceputurile si consolidarea asigurarilor sociale in Romania......26


Capitolul II Asigurarile sociale de somaj
2.1. Politica sociala socialista si asigurarile sociale de somaj....32
2.2. Dupa 1989.............38
2.2.1. Conditii internationale...........38
2.2.2. Conditii interne.................39
2.3. Somajul................42
2.3.1. Abordari ale somajului si nivele de somaj "acceptabil".......42
2.3.2. Modele ale statului bunastarii si somajului.............42
2.3.3. Somajul in atitudinile opiniei publice..................44
2.3.4. Somajul in tarile in tranzitie..........................47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza protectiei sociale in domeniul somajului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.