Analiza radioactivitatii cosmogenice in rezervoarele geosferei

Trimisa la data: 2009-05-18
Materia: Fizica
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raul_L
Lucrare de licenta despre Analiza radioactivitatii cosmogenice in rezervoarele geosferei
Aceste aplicatii necesita cunoasterea dinamicii Be7 in atmosfera, procesele care ii influenteaza difuzia in atmosfera si variabilitatea relativa determinata de fiecare astfel de proces. Ca urmare, cunoasterea comportamentului dinamic al Be7 in atmosfera presupune modelarea difuziei lui in atmosfera. Modelul realizat, MUDBe7, tine seama de toate procesele ce influenteaza dinamica Be7 in atmosfera. Toate aceste procese au fost parametrizate in modelul MUDBe7 conceput si realizat de noi.

I. Modelul MUDBe7 este un model eulerian, stationar, unidimensional de difuzie a Be7 in atmosfera. La realizarea acestui model s-au parametrizat toate procesele care influenteaza difuzia Be7 in atmosfera, neglijandu-se doar advectia si dependenta de timp a parametrilor. Rezultatele obtinute cu acest model in calcularea concentratiei si depunerii Be7 la sol, a profilului vertical al concentratiei Be7 la latitudini medii si a timpului de rezidenta al aerosolilor in atmosfera sunt in buna concordanta cu valorile masurate.

Desi MUDBe7 este un model simplu, el poate fi utilizat cu succes la modelarea difuziei Be7 in atmosfera deoarece aproximatiile, trunchierile si erorile de calcul sunt mult mai mici decat in cazul unui model tridimensional. In urma compararii rezultatelor modelului cu datele experimentale se impun concluziile:

Ecuatia de difuzie a Be7, scrisa in diferente finite centrate, a fost rezolvata atat prin metoda matriceala directa, cat si prin metoda relaxarii. Timpul de executie este similar pentru cele doua metode. Metoda matriceala are rezultate mai bune la compararea bilantului numarului de nuclee de Be7 din atmosfera (tabel 4.1).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza radioactivitatii cosmogenice in rezervoarele geosferei

Lucrare de licenta despre Analiza radioactivitatii cosmogenice in rezervoarele geosferei
Introducere....................4

Capitolul I - Radioactivitatea cosmogenica..........6
1.1. Radiatia corpusculara..................................6
1.2. Atasarea Be7 de particulele de aerosol.................9
1.3. Radioactivitatea cosmogenica in rezervoarele geosferei......14
1.4. Metode de determinare a concentratiei de Be7................19

Capitolul II - Difuzia Be7 in atmosfera.......21
2.1. Ecuatia generala de difuzie...........21
2.2. Ecuatia de difuzie a Be7..............25
2.3. Parametrizarile utilizate.............27
2.3.1. Depunerea umeda.....................27
2.3.2. Depunerea uscata....................29
2.3.3. Transportul turbulent vertical..................31
2.3.4. Sedimentarea gravitationala.....................33
2.3.5.Schimbul de masa dintre stratosfera si troposfera.......34
2.4.Rezolvarea numerica a ecuatiei de difuzie a Be7 ..........35

Capitolul III - Rezultatele modelului.............39
3.1. Parametrizarile utilizate....................40
3.2. Rezultate si discutii privind folosirea modelului MUDBe7.....44
3.3. Validarea modelului....................49
3.3.1. Comparatia rezultatelor modelului cu valori medii anuale
masurate.................51
3.3.2. Comparatia rezultatelor modelului cu valori medii lunare masurate..........54

Concluzii................59
Bibliografie.............63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza radioactivitatii cosmogenice in rezervoarele geosferei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.