Analiza rentabilitatii la o firma de mobilier din lemn Oradea

Trimisa la data: 2009-05-18
Materia: Management
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_Po
Lucrare de licenta despre Analiza rentabilitatii la o firma de mobilier din lemn Oradea
Scopul analizei financiare, privita ca si activitate, este de stabilire a unui diagnostic asupra situatiei financiare a intreprinderii cand sunt identificate punctele tari si punctele slabe ale gestiunii financiare. Pe baza acestui diagnostic are loc elaborarea unei noi strategii de mentinere si dezvoltare in mediul concurential.In sens general, finalitatea analizei financiare consta in oferirea de informatii financiare atat celor din interiorul intreprinderii, cat si celor interesati din afara acesteia.

In primul caz, cand problema diagnosticului este pusa din interiorul intreprinderii (diagnostic financiar intern) utilizatorii pot fi conducatorii, actionarii actuali sau salariatii. Obiectivul urmarit in acest caz este de a detecta unele eventuale situatii de dezechilibru financiar si de a adopta noi decizii de gestionare a intreprinderii. Aceste decizii se bazeaza pe identificarea originii si cauzelor dezechilibrelor, pe de o parte, iar pe de alta parte pe stabilirea masurilor de remediere a dezechilibrelor.In al doilea caz, cand problema este pusa din exteriorul intreprinderii (diagnostic financiar extern) utilizatorii vor fi analistii financiari, actionarii potentiali, partenerii traditionali, organisme bancare financiare sau chiar statul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza rentabilitatii la o firma de mobilier din lemn Oradea

Lucrare de licenta despre Analiza rentabilitatii la o firma de mobilier din lemn Oradea
Cuprins

Capitolul I. Analiza economico-financiara: importanta, metode si tehnici..........................................................4
1.1. Definire, scop si tipuri de analiza financiara...................4
1.2. Notiuni utilizate in activitatea de analiza....................7
1.3. Metode si tehnici utilizate in analiza financiara...............8

Capitolul II. Contul de profit si pierdere - sursa de informatii pentru analiza performantelor intreprinderii..............................17
2.1. Continut informational....................................17
2.2. Utilizatorii informatiilor furnizate de contul de profit si pierdere................................................22
2.3. Modele de prezentare...........................................24
2.4. Contul de profit si pierdere - conceptii internationale....................................32

Capitolul III. Analiza soldurilor intermediare de gestiune...........40
3.1. Marja comerciala..........................................41
3.2. Productia exercitiului.........................................43
3.3. Valoarea adaugata..............................................44
3.4. Excedentul brut al exploatarii.............................48
3.5. Rezultatul explotarii..........................................51
3.6. Rezultatul curent.............................................55
3.7. Rezultatul net al exercitiului...............................57

Bibliografie..............................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza rentabilitatii la o firma de mobilier din lemn Oradea". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.