Analiza riscului de faliment

Trimisa la data: 2013-05-24
Materia: Economie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: silviucarstina
Lucrare de licenta despre Analiza riscului de faliment
Intr-o lume in care managerii sunt inclinati sa caute retete simple de detectare si eliminare a riscurilor probabile, analiza detaliata a activitatii a fost si este un demers dificil, pentru ca examineaza activitatea sub toate aspectele ei, comparand realizarile cu normele si cu eforturile facute, pentru a pune in evidenta atat punctele forte cat si slabiciunile sale, atat oportunitatile (ocaziile) cat si pericolele (restrictiile) din mediu. Pericolele (riscurile) si slabiciunile ne arata unde sa cautam potentialul firmei, stiut fiind faptul ca potentialul unei firme este intotdeauna mai mare decat rezultatele prezente pe care le obtine.

Aceasta lucrare incearca sa faca o prezentare cat mai elaborata a metodelor si tehnicilor destinate identificarii pericolelor potentiale intr-o firma si sa ofere sugestii pertinente cu privire la atitudinea si initiativele pe care trebuie sa le adopte intreprinzatorul, constient ca evolueaza sub semnul neprevazutului. Din acest motiv se va face doar o trecere in revista a celor mai importante elemente din perimetrul identificarii riscului de faliment si se doreste ca pe parcursul prezentarii sa se insiste asupra importantei acestei activitati care, in intreprinderile mici si mijlocii, este prea putin inteleasa sub aspectul necesitatii ei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza riscului de faliment

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Consideratii preliminare privind riscul de faliment......4
1.1.Falimentul si riscul de faliment - concept, trasaturi caracteristice.........4
1.2.Cauzele falimentului. Etapele falimentului unei firme..........7
1.3. Metode de evaluare a riscului de faliment........10

Capitolul II Studiu de caz privind analiza riscului de faliment la SC Dafora SA..........31
2.1. Prezentarea generala a S.C Dafora S.A...........31
2.2.Evaluarea riscului de faliment prin metoda scorurilor.........32
2.3.Evaluarea riscului de faliment pe baza analizei statice.......35

Concluzii..........44

Bibliografie.......45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza riscului de faliment". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.