Analiza sistemului de asigurare a calitatii

Trimisa la data: 2008-07-23
Materia: Management
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_L
Lucrare de licenta despre Analiza sistemului de asigurare a calitatii
Multe organizatii pot descoperi faptul ca ISO 9004:2005 intitulat Sisteme de Management al Calitatii - Linii Directoare pentru imbunatatirea Performantelor este complementar standardului ISO 9001:2005. Creatorii lui 9004 au avut aceasta intentie. ISO 9004:2005 trateaza fiecare cerinta a standardului ISO 9001:2005 si furnizeaza ghiduri asupra cerintelor. De cele mai multe ori, sfaturile au caracter general, dand organizatiei posibilitatea de a le alege pe cele pe care le considera de cuviinta.
Standardul nu da exemple, ci doar sugestii.

Chiar daca acest lucru poate fi judecat gresit, motivul pentru care nu sunt furnizate exemple concrete este simplu: presupunem ca doua organizatii care realizeaza acelasi produs, cu aceeasi organizare interna, cu acelasi numar de angajati si aceleasi utilaje decid aplicarea standardului ISO 9001:2005, iar datorita experientei lor limitate vizavi de acesta, aleg sfaturile (ipotetice) din ISO 9004:2005. In aceasta situatie, ambele organizatii le-ar aplica asa cum ar fi definite, rezultand doua organizatii care nu pot fi diferentiate de clienti. S-ar crea un nonsens in acest fel. Reveniind la forma curenta a lui ISO 9004:2005, fiecare organizatie va urmari liniile directoare de ordin general si va decide asupra celor pe care le considera cele mai potrivite. Astfel, libertatea de decizie pentru imbunatatire si pentru satisfactia sporita a clientilor este mai mare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza sistemului de asigurare a calitatii

Cuprins

Introducere....................................3

Capitolul I. Analiza teoretica a sistemului de asigurare a calitatii...................4
1.1 De ce este necesar un sistem de asigurare a calitatii.................................4
1.2 Analiza asigurarii calitatii................................6
1.3 Standardele sistemului de asigurare a calitatii........................................9
1.3.1Asigurarea calitatii internei ISO 9004....................................13
1.3.2Asigurarea calitatii externe ISO 9001.....................................14
1.4 Elementele sistemului de asigurare a calitatii..................................15
1.5 Etapele de aplicare a sistemului de asigurare a calitatii.............................16

Capitolul II. Sistemul de asigurare a calitatii in cadrul SC EUROPOX 2003 SRL CRAIOVA........................................17
2.1 Prezentarea firmei.......................................17
2.2 Realizarea produsului.................................21
2.3 Masurare, analiza si imbunatatire................................32

Concluzii si propuneri.....................................40

Bibliografie......................................43

Organigrama.......................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza sistemului de asigurare a calitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.