Analiza teoretica a tentativei din perspectiva dreptului penal legal

Trimisa la data: 2010-09-24
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_B
Lucrare de licenta despre Analiza teoretica a tentativei din perspectiva dreptului penal legal
Potrivit conceptiei obiective, legea penala nu trebuie sa incrimineze actele de pregatire intrucat acestea nu se incadreaza in actiunea ilicita si nici nu releva scopul in vederea caruia au fost realizate. La baza acestei solutii a stat argumentul conform caruia actele de pregatire obiectiv nu produc nici o tulburare sociala, ele nu incalca ordinea juridica, de regula sunt echivoce, nu exista certitudinea ca faptuitorul va continua in desfasurarea activitatii infractionale, ca este in interesul societatii de a lasa faptuitorului deschisa calea revenirii si abandonarii hotararii infractionale, si de asemenea se considera ca actele de pregatire sunt departe de momentul consumarii.

In mod cu totul exceptional, s-a admis incriminarea actelor de pregatire fie ca infractiuni autonome, cum ar fi de exemplu detinerea de arme si munitii, de substante explozibile, detinerea de instrumente in vedere falsificarii de valori etc, fie prin extinderea notiunii de act de executare si asupra unor acte care prin natura lor sunt acte de pregatire, de exemplu, procurarea, producerea mijloacelor sau instrumentelor precum si luarea de masuri in vedere comiterii unor infractiuni, atunci cand sunt comise infractiuni de o gravitate foarte mare, ca in cazul tradarii, lipsirea de libertate in mod ilegal, dar si in cazul unor infractiuni stabilite in codul aerian .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza teoretica a tentativei din perspectiva dreptului penal legal

Lucrare de licenta despre Analiza teoretica a tentativei din perspectiva dreptului penal legal
Cuprins

Capitolul I Aspecte generale privind formele tentativei ..........3

Capitolul II Actele pregatitoare..............20

Capitolul III Actele de executare.............28

Capitolul IV Desistarea si impiedicarea producerii rezultatului...............59

Capitolul V Tentativa in cazuri speciale................69

Capitolul VI Consideratii finale si propuneri de lege ferenda......74

Bibliografie..............77
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza teoretica a tentativei din perspectiva dreptului penal legal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.