Analiza teoretica si practica asupra comertului exterior al Romaniei

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Comert
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Beatrice_Ma
Lucrare de licenta despre Analiza teoretica si practica asupra comertului exterior al Romaniei
Datele prezentate arata o crestere continua a volumului exporturilor si importurilor in conditiile existentei unui sold deficitar al balantei comerciale. Deficitul se accentueaza in ultimii ani ai perioadei de analiza atingand in 1998 nivelul record de 2439.7 mil$. Ponderea sectorului privat in totalul volumului comertului exterior a crescut continuu, de la un procent de 16% la aproximativ 53%. Cresterea volumului tranzactiilor internationale ale Romaniei poate fi pusa pe seama agentilor economici privati. Se poate remarca faptul ca sectorul de stat este cel ce genereaza ponderea cea mai mare din deficit 69% in 1997 si 55% in 1998 in timp ce exporturile sale reprezinta doar 46% in 1997 si 45% in 1998.

In concluzie se poate afirma ca sectorul privat are capacitatea de a derula un comert international mai eficient decat sectorul de stat, prezentand o competitivitate mai ridicata la export. Seria de date trebuie analizata si in corelatie cu evolutia tarifelor vamale practicate de Romania. Dupa o scadere semnificativa a tarifului mediu practicat in anii 1990-1993, are loc o reconsiderare a politicii comerciale concretizata in cresterea tarifului mediu practicat pentru bunurile de consum.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza teoretica si practica asupra comertului exterior al Romaniei

Cuprins


I Evolutia comertului exterior al Romaniei in perioada 1990-1998......3
I.1 Modificari in nivelul comertului exterior...........3
I.2 Modificari in structura teritoriala a comertului extern.......3
I.3 Modificari in structura pe grupe de marfuri a schimburilor comerciale...........6
II Estimarea evolutiei tranzactilor comerciale ale Romaniei.......12

III Consideratii generale privind evolutia comertului exterior al Romaniei............19
IV: Studiu productie - export bazat pe modelul Heckscher - Ohlin.....20

A. Descrierea modelului..........20
b. Elemente teoretice de baza ale modelului........22
C. Aplicatie pentru comertul extern al Romaniei..........28
V Concluzii.............36
Anexa...........39

Bibliografie............42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza teoretica si practica asupra comertului exterior al Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.