Analiza unor metale grele in produsele agroalimentare

Trimisa la data: 2012-04-24
Materia: Igiena alimentelor
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnneMarie
Lucrare de licenta despre Analiza unor metale grele in produsele agroalimentare
Contaminantii si alte substante dezirabile pot intra in lantul alimentar la toate nivelurile, de la crestere si productie a materialelor crude la distribute si consum a produsului finit. Procedurile comisiei europene pentru contaminantii din alimente au fost precizate in reglementarea consiliului 315/93/EEC. Aceasta reglementare denumeste CONTAMINANT ca orice substanta adaugata neintentionat mancarii, care este prezent in asemenea alimente ca rezultat al productiei (incluzand opertiunile din timpul ingrijirii culturii, a animalelor si medicina veterinara), producere, procesare, preparare, tratament, ambalare, transport si pastrare, sau ca rezultat al contaminarii mediului.

Materiile externe, ca fragmente de insecte, par de animale etc nu este acoperita de aceasta definitie.Riscul ca alimentele sa fie contaminate cu substante chimice sau microorganisme exista pe tot parcursul lantului alimentar. In general, siguranta alimentelor este amenintata de factori care se impart in doua categorii:Contaminare biologica - bacterii, fungii, virusi sau paraziti. La un astfel de tip de contaminare, alimentele prezinta in cele mai multe cazuri semne usor de identificat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza unor metale grele in produsele agroalimentare

Lucrare de licenta despre Analiza unor metale grele in produsele agroalimentare
Cuprins

Introducere..................................................3

Capitolul I. Agenti poluanti in alimente.............................4
Generalitati..........................................4
Contaminarea chimica............................................5
Contaminarea alimentelor cu metale grele...........................6
Protectia consumatomlui contra alimentelor contaminate...................................35
Legislatia in domeniul contaminarii alimentelor cu metale grele.................................................38
Rezultate experimentale....................................39

Capitolul II. Evaluarea continutului de metale grele din alimente in tara noastra..................................................42
Material si metode..............................................42
Rezultate si discutii..............................................42

Concluzii......................................................63

Bibliografie............................................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza unor metale grele in produsele agroalimentare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.