Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania - Groupama

Trimisa la data: 2018-05-06
Materia: Marketing
Pagini: 34
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: cristea9022
Strategii de marketing Groupama

CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL I. ABORDARI TEORETICE ALE ASIGURARILOR
1.1. Conceptul de asigurare
1.2. Functiile asigurarilor
2. PIATA ASIGURARILOR
2.1.Concept si caracteristici generale
2.2. Elementele pietei de asigurari
2.3. Caracteristicile pietei de asigurare
CAPITOLUL II. CLASAMENTUL CELOR MAI BINE VANDUTE PRODUSE
CAPITOLUL III. METODOLOGIA CERCETARII
III.1 Istoricul companiei Groupama
III.2 GROUPAMA- Prezentare
III.3 Profilul Competitivitatii si Analiza groupama

CAPITOLUL IV.ANALIZA SWOT
IV.1STRATEGII DE MARKETING PROPUSE
IV.2. Date financiar contabile pe ultimii 3 ani
IV.3Concluzii si recomandari
CAPITOLUL V.CONCLUZII
Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania - Groupama

INTRODUCERE

Pe parcursul timpului oamenii au cautat sa dezvaluie si sa foloseasca diverse mijloace de protectie impotriva riscurilor generatoare de pagube potentiale la care erau aratate activitatile lor de productie si de comercializare, precum si persoanele care executau asemenea activitati.

In zilele noastre s-au ivit si alte pericole foarte variate, din cauza perfectionarii continue a tehnicii si tehnologiilor, crearii de aglomerari urbane, cresterii numarului de mijloace de transport etc. In aceste conditii, rolul principal ii revine agentulului de asigurare in a face fata concurentei si a vinde prospectului o polita.
Importanta strategiei de vanzare este cruciala succesului unui business, pentru ca aceasta va ajuta gestionarea obiectivelor cresterii de vanzari pe termen lung si va contribui la cresterea business-ului in intregime. Aceasta va ajuta la identificarea si clarificarea eforturilor de vanzare si a actiunilor de urmat pentru a atinge obiectivele.

O strategie de vanzare va ajuta in acelasi timp la monitorizarea progresului companiei.Este o parte foarte importanta a planului de afaceri a companiei , pentru ca nu va ajuta doar la intelegerea mai buna a nevoilor clientilor ci si la crearea unei comunicari mai eficiente si a unei relatii bazate pe crezare.

"Aparitia asigurarilor este legata de necesitatea ca oamenii sa se ajute reciproc in cazul daunelor in permanenta crestere, iar a reasigurarilor pentru sprijinirea intre ei a celor care administreaza fondurile si activitatile de asigurare. Altfel spus este vorba de preluarea daunelor si a procesului de dezdaunare pe cat mai multe umere.

Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni saLi companii datorate unor diverse riscuri. Acordul de vointa este primul principiu debaza care permite realizareaunui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneftciaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul. Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate. Un alt principiu pe care il are asigurarea este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asiguratorul acopera daunele sulerite de asigurati.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa prezint principalele strategii de vanzare aplicate de catre asiguratori, inclusiv cu exemplificari pe piata romaneasca, precum si reusita acestora."

"Comunitatea de risc si mutualitatea au constituit premise esentiale pentru intelegerea faptului ca in fata unor pericole doar "unirea face putere", la fel ca si pentru a le face fata este utila constituirea unui fond comun al carui utilizare sa aiba loc pe baza principiului "toti pentru unul si unul pentru toti".

Asigurarea este una dintre cele mai vechi descoperire a omenirii. Conceptul ei se pierde in adancimea
secolelor.

Primele forme de asigurare dupa parerea savantilor, se gasesc cu doua milenii inaintea erei

noastre in legile lui Hammurabi, care a anticipat incheierea unor aliante intre participanti la caravana comerciala asupra la aceea ca sa suporte relationand unul din ei in drum de pe urma atacurilor talharesti, jafurilor, furturilor etc.

Ce se cunoaste despre asigurare? Intrebarea aceasta a atras atentia multor cercetatori. Divulgarea problemelor asigurarii ii sunt consacrate lucrarile multor economisti si juristi din diferite tari.

Aproape fiecare savant, care s-a ingrijit de problemele asigurarii avea tendinta sa formuleze notiunea proprie de asigurare.
Pentru conversarea teoriilor si notiunilor contemporane a asigurarii, in anul 1960, la Luxemburg a fost intrunit primul congres al Uniunii Internationale a legislatiei cu referire la asigurarea (AIDA).

Paretea dificila se rezuma in destainurea esentei acestei categorii economice, ce este la prima vedere simpla si clara, intr-o astfel de notiune, care pe de o parte nu va fi prea limitata si va avea in compozitiev toate tipurile de asigurare, iar pe de alta parte sa nu fie prea ampla, ca sa nu cuprinda in sfera sa elemente straine." 1

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania - Groupama". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.