Analiza zonelor supuse jurisdictiei nationale in ceea ce priveste dreptul marii

Trimisa la data: 2010-07-25
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_D
Lucrare de licenta despre Analiza zonelor supuse jurisdictiei nationale in ceea ce priveste dreptul marii
Marea teritoriala, facand parte integranta din teritoriul de stat, constituie, din punct de vedere juridic, un subiect deosebit de important, aceasta zona aflandu-se atat sub imperiul reglementarilor internationale in materie, cat si sub jurisdictia statului riveran, pe cand zona contigua, platoul continental si zona economica exclusiva nu fac parte din teritoriul de stat.

In cadrul lor, statele riverane exercita numai anumite drepturi suverane. Studierea aspectelor juridice ale marii teritoriale comporta considerarea acestora in contextul larg al dreptului international public si in sens restrans a importantei teme a acestuia - teritoriul. Aceasta zona este supusa deopotriva prevederilor internationale si celor interne, care considerate impreuna constituie regimul juridic al marii teritoriale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Analiza zonelor supuse jurisdictiei nationale in ceea ce priveste dreptul marii

Lucrare de licenta despre Analiza zonelor supuse jurisdictiei nationale in ceea ce priveste dreptul marii
Cuprins

Capitolul I Formarea principiilor si conceptelor dreptului marii.........8

Capitolul II Apele maritime teritoriale..............18

Capitolul III Marea teritoriala............23

Capitolul IV Platoul continental...........59

Capitolul V Zona contigua..................66

Capitolul VI Zona economica exclusiva.......68

Capitolul VII Zone supuse jurisdictiei nationale a Romaniei din
dreptul marii...............72

Bibliografie..............80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analiza zonelor supuse jurisdictiei nationale in ceea ce priveste dreptul marii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.