Analizarea actului de procedura prin care instanta se pronunta asupra exceptiei procesuale

Trimisa la data: 2010-05-07 Materia: Drept Pagini: 87 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Amalia_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Analizarea actului de procedura prin care instanta se pronunta asupra exceptiei procesuale
Justitia este preocuparea comuna a partenerilor de dialog, si, pare-se, elementul central al aprecierii performantelor Romaniei vis-a-vis de clauza de salvgardare. Este diligent din partea statului roman sa continuie eforturile de eficientizare a sistemului judiciar, atat la nivelul institutional propriu-zis ( notam aici reformele CSM, PNA / DNA, INM, ICCJ etc. ), cat mai ales la nivelul operational al mecanismului concret in care se oglindeste "actul de justitie". De aici rezulta ca in prezent, principalul punct de interes este reprezentat de procedura, de dreptul procesual si nu atat de dreptul material.

Dreptul procesual civil este ansamblul normelor juridice care reglementeaza modul de judecata de catre instantele judecatoresti a pricinilor privitoare la drepturi civile si la interese legitime care se pot realiza numai pe calea justitiei, precum si modul de executare silita a hotararilor judecatoresti sau a altor titluri executorii" . Procedura civila contine regulile dupa care se desfasoara judecata (cognitio) si executarea silita (executio), si reprezinta numai o parte a dreptului procesual civil, alaturi de jurisdictia si de teoria actiunii civile.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Analizarea actului de procedura prin care instanta se pronunta asupra exceptiei procesuale

Cuprins

Exceptii de procedura.........3

Cuvant inainte..........3

I.Introducere............10

II.Definitie. Natura juridica. Delimitari. Clasificari............11
II.1 Exceptiile de procedura: definitie si natura juridica........14
II.2 Delimitarile exceptiilor de procedura de alte notiuni si clasificarile posibile.............23
II.3 Delimitarea exceptiilor de procedura de notiunile: aprari pe fond, exceptii de fond, vina de neprimire, inadmisibilitatii si exceptia de neconstitutionalite.................32
II.4 Delimitarea exceptiilor de procedura de exceptiile de fond......45
II.5 Delimitarea exceptiilor de procedura de finele de neprimire.....49
II.6 Delimitarea exceptiilor de procedura de inadmisibilitati........51
II.7 Delimitarea exceptiilor de procedura de exceptia de neconstitutionalitate...........53
II.8 Clasificarile posibile ale exceptiilor de procedura...........56

III. Procedura de solutionare a exceptiilor procesuale.............61
III.1 Conditiile de invocare a exceptiilor procesuale..............62
III.2 Judecata propriu-zisa a exceptiilor procesuale...............70
III.3 Judecarea problemei..............75
III.4 Actul de procedura prin care instanta se pronunta asupra exceptiei procesuale............80

IV. Concluzie................82

V. Bibliografie..............83
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Analizarea actului de procedura prin care instanta se pronunta asupra exceptiei procesuale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.