Anatomia chirurgicala si fiziologia stomacului

Trimisa la data: 2010-11-22
Materia: Medicina
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_F
Lucrare de licenta despre Anatomia chirurgicala si fiziologia stomacului
Inervatia stomacului este vegetativa si dubsa parasimpatica si simpatica.Inervatia parasimpatica se face prin cei doi nervi vagi, fibrele avand originea in nucleul dorsal al vagului din planseul ventriculului IV. La nivelul esofagului abdominal ambii vagi se prezinta sub forma de trunchiuri nerovase; este nivelul la care se executa vagotomia tronculara pe cale abdominala.Vagul drept sau posterior se gaseste cel mai des sub forma de trunchi unic si voluminos, fiind situat profund, pe fata posterioara a esofagului, intre acesta si aorta.

El furnizeaza o ramura pentru plexul celiac, pastrata in vagotomia selectiva, coboara de-a lungul micii curburi furnizand 6-7 ramuri pentru fata posterioara a fornixului si corpului gastric, ramuri sectionate electiv in vagotomia ultraselectiva, pentru a se termina pe fata posterioara a antrului gastric (nervul antral posterior Latarjet).Vagul stang sau anterior, situat imediat sub peritoneu pe fata anterioara a esofagului abdominal, se poate prezenta sub forma de trunchi unic, dublu sau chiar mai multe ramuri. El furnizeaza o ramura hepatica, aflata in pars condensa a micului epiploon cu destinatie hepato-biliara, ram care se pastreaza in tehnica vagotomiei selective, coboara apoi de-a lungul micii curburi furnizand un numar variabil de ramuri pentru fata anterioara a fornixului si corpului gastric, sectionate electiv in vagotomia ultraselectiva.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Anatomia chirurgicala si fiziologia stomacului

Lucrare de licenta despre Anatomia chirurgicala si fiziologia stomacului
Cuprins

Capitolul I. Anatomia chirurgicala a stomacului.......................3

Capitolul II. Consideratii generale................21

Capitolul III. Anatomia patologica si stadializarea...............29

Capitolul IV. Tabloul clinic............39

Capitolul V. Metode de explorare in cancerul gastric..................44

Capitolul VI. Diagnosticul si evolutia cancerului gastric............52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Anatomia chirurgicala si fiziologia stomacului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.