Anatomia ovarului si cancerul de ovar

Trimisa la data: 2009-06-24
Materia: Medicina
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Iustina_O
Lucrare de licenta despre Anatomia ovarului si cancerul de ovar
Patrimoniul cromozomial uman se caracterizeaza prin existenta a 46 cromozomi (22 de perechi de autosomi si o pereche de gonosorni specifici sexului biologic: XX Ia sexul femel si XY Ia sexul mascul). Gametogeneza trece la ambele sexe prin aceleasi etape, dinamica lor in timp fiind diferita. Ovogeneza incepe timpuriu, prima diviziune meiotica fiind initiata inca din viata uterina; nu este continua, dupa nastere evolutia acesteia fiind foarte lenta (inghetata); nu este balansata, dintr o celula cap de serie luand nastere o singura celula matura; nu este rapida, celula sexuala maturizanduAZ-se si fiind apta pentru fecundatie dupa un timp destul de indelungat.

In procesul fecundatiei cei doi gameti participa cu un numar injumatatit de cromozomi (22 autosomi + X/Y, spermatozoidul si 22 autosomi + X, ovulul), fenomen posibil datorita unei diviziuni reductionale a materialului genetic (meioza). Ovulul este celula sexuala feminina.
Ovogeneza este un fenomen complex, determinat genetic si favorizat ecologic, desfasurat in etape succesive, prin care elementul germinal primordial feminin (ovogonia) se diferentiaza in celula germinala matura, apta pentru fecundatie (ovulul).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Anatomia ovarului si cancerul de ovar

Lucrare de licenta despre Anatomia ovarului si cancerul de ovar
Cuprins

Importanta problemei.........................................3

Capitolul I. Anatomia si fiziologia ovarului........................5
Anatomia ovarului.....................................5
Notiuni de fiziologie a ovarului..............................12

Capitolul II. Consideratii generale asupra cancerului de ovar.....................................23
Etiopatogenia cancerului de ovar.................................23
Carcinogeneza...................................34
Diagnosticul clinic si paraclinic................................45

Capitolul III. Atitudini terapeutice fundamentale in cancerul de ovar..................................................57
Tratamentul chirurgical........................................59
Chimioterapia..............................................64
Terapia iradianta........................................71

Capitolul IV. Contributii personale alternative terapeutice in cancerul de ovar, srudii avansate........................................76
lnterferonii clasificare si mecanisme de actiune...................76
Studiu clinic Protocoale........................................79
Rezultate si discutii............................................83

Capitolul V. Concluzii..........................................95

Bibliografie...........................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Anatomia ovarului si cancerul de ovar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.