Anatomia si fiziologia analizorului vizual

Trimisa la data: 2009-04-19
Materia: Medicina
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_C
Lucrare de licenta despre Anatomia si fiziologia analizorului vizual
Stimularea celulelor receptoare din retina, sensibile la lumina, deci a celulelor cu conuri si a celor cu bastonase. Deosebirile de comportament a bastonaselor le revine rolul principal in vederea nocturna, monocromatica, iar conurilor in vederea diurna, cromatica.

Reprezentarea imaginii la nivelul scoartei cerebrale : imaginea reala si rasturnata, formata pe retina este proiectata prin intermediul caii optice spre aria vizibila din regiunea occipitala. Aceasta are o cito-arhitectonica speciala, de unde si denumirea de arie striata. Retina se proiecteaza punct cu punct in aria striata.

Fibrele corespunzatoare din pata galbena au in zona vizuala un teritoriu mult mai mare comparativ cu restul retinei. Din cauza incrucisarii partiale cu chiasma optica, fibrele fiecaruia din cei doi nervi optici se proiecteaza pe ambele emisfere.

Datorita acestui fapt excitatiile culese de cele doua retine ajunse in emisferele cerebrale printr-un fenomen de fuziune corticala duc la formarea unei singure imagini care este in vederea binoculara (ambii ochi fixeaza acelasi punct).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Anatomia si fiziologia analizorului vizual

Lucrare de licenta despre Anatomia si fiziologia analizorului vizual
Cuprins


Capitolul I
Analizorul vizual - anatomie si fiziologie..................3

Capitolul II
Patologia tensiunii oculare.....................10
Particularitati fiziologice.....................10
Masurarea tensiunii oculare.....................11
Sindromul de hipertensiune oculara..............13

Capitolul III Glaucomul........................16
Definitie..............16
Clasificare............17

Capitolul IV
Rolul asistentei in ingrijirea bolnavului cu glaucom.............28

Bibliografie........................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Anatomia si fiziologia analizorului vizual". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.