Anevrismele arteriale - parte a traumatismelor arteriale

Trimisa la data: 2009-04-02
Materia: Medicina
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Du
Lucrare de licenta despre Anevrismele arteriale - parte a traumatismelor arteriale
Ocluzia arteriala periferica reprezinta o cauza importanta de morbiditate generala, in legatura mai ales cu boala aterosclerotica, conditia patologica arteriala cu cel mai mare impact in clinica in prezent si care poate genera oricare forma de obstructie periferica (pe vase mari, medii sau mici, acuta sau cronica). Pacientii care se prezinta cu boala vasculara aterosclerotica periferica au, cu foarte mare probabilitate, si ateroscleroza coronariana, fapt dovedit de constarea ca peste 50% din decesele la pacienti care au suferit reconstructie arteriala periferica de orice fel sunt determinate de cauze coronariene.

Manifestari clinice apar in caz de reducere semnificativa a fluxului distal, deci atunci cand diaAZmetrul vascular diminua cu mai mult de 75% (conceptul de stenoza critica); in cazul existentei unei stenoze semnificative, manifestarile ischemice periferice depind de gradul de dezvoltare si functionalitate al circulatiei colaterale (vezi discutia despre circulatia colaterala); eficienta circuAZlatiei colaterale depinde de intervalul de timp in care s-a dezvoltat obstructia arteriala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Anevrismele arteriale - parte a traumatismelor arteriale

Cuprins

Capitolul I. Traumatisme arteriale....................................4

Capitolul II. Anevrisem arteriale...................................4
1. Anevrimele aortice.........................................4
2. Anevrismele viscerale....................................7
3. Anevrimele arterelor periferice................................8

Capitolul III. Ocluzia arteriala periferica............................9
A. Ishemia perifercia acuta......................................10
B. Ischemia periferica cronica......................................12

Capitolul IV. Varicele membrelor inferioare..............................16

Capitolul V. Boala tromboembolica....................................19

Capitolul VI. Variocelul..........................................30
A. Variocelul primitiv..........................................31
B. Variocelul secundar..........................................32

Capitolul VII. Limfedemul..........................................33

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Anevrismele arteriale - parte a traumatismelor arteriale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.