Anevrismul aortei abdominale

Trimisa la data: 2010-07-20
Materia: Medicina
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_O
Lucrare de licenta despre Anevrismul aortei abdominale
Dupa cum s-a arata la inceput, tomografia computerizata raspunde cu acuratete la opt din cele noua intrebari diagnostice. Comparata cu ecografia si arteriografia , CT este clar superioara. Tomografia computerizata apreciaza nu numai marimea exacta a ectaziei , dar in aceeasi masura si gradul hipertrofiei parietale. Deoarece peretele aortic are o densitate diferita de a sangelui, si de a tesutului grasos din jur, el este clar vizibil pe CT . Tomografia computerizata nu este afectata de gazul din intestin sau de structuri osoase ca ecografia, iar diferentierea sange / perete aortic poate fi accentuata prin administrarea de substante de contrast.

TC asigura, de asemenea, o analiza a structurilor invecinate: grasimea perianevrismala, vena cava inferioara, adesea comprimata, ureterele eventual deplasate si fata anterioara a corpurilor vertebrale, uneori erodate. Tromboza anevrismala este frecventa (86%) si se apreciaza cel mai bine sub forma unei zone hipodense fata de substanta de contrast intralumenala. Calcificarile perietale sunt frecvente si s-au gasit aproape constant in 152 de cazuri de catre Torres et all. Din contra, calcificarile in sanul trombusilor sunt mai rare, si sunt adesea dificil, de diferentiat de calcificarile intimale. Extensia in inaltime a anevrismului poate fi precizata intotdeauna de catre CT.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Anevrismul aortei abdominale

Lucrare de licenta despre Anevrismul aortei abdominale
Cuprins

Partea generala........................5

Capitolul I. Anatomia aortei . Corelatii cu etiopatogenia anevrismului de aorta.......................................6

Capitolul II. Definitie. Clasificare. Factori de risc.Incidenta................................................9

Capitolul III. Aspecte histopatologice si enzimatice in anevrismul de aorta................................................11

Capitolul IV. Aspecte genetice in anevrismul de aorta.................15

Capitolul V. Conditii etiologice de aparitie.......................15

Capitolul VI. Tablou clinic.................................20

Capitolul VII. Evolutie. Complicatii. Prognostic....................22

Capitolul VIII. Tomografia Computerizata in contextul celorlalte mijloace imagistice de diagnostic......................25

Capitolul IX. Tratament...............................33

Capitolul X. Aspecte scanografice postoperatorii......................39

Partea speciala.....................................41

1.Material. Metoda..........................42
2.Particularitati in functie de varsta si sex....................43
3.Particularitati ale tabloului clinic............................46
4.Analiza modificarilor CT intalnite la cazurile cu AAA studiate............................................49
5.Discutii..........................................65
6.Concluzii............................................67

Bibliografie........................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Anevrismul aortei abdominale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.