Ansamblul si pozitia sistemului bancar din Romania

Trimisa la data: 2009-06-27
Materia: Finante-Banci
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_B
Lucrare de licenta despre Ansamblul si pozitia sistemului bancar din Romania
In economia mondiala societatile bancare s-au impus prin cresterea increderii populatiei si agentilor economici in aceste institutii. Aceasta incredere are la baza complexitatea si diversificarea serviciilor si prestatiilor pentru clienti, eficienta plasamentelor prin creditele performante acordate, rapiditatea efectuarii incasarilor si platilor, pastrarea stricta a confidentialitatii tuturor operatiilor ce se efectueaza prin banci.Societatile bancare, in Romania antebelica, au avut o larga dezvoltare si consolidare, realizandu-se o bogata experienta in domeniu.

Dupa 1989, activitatea bancara din tara noastra a inceput sa revina treptat la rolul unei institutii de baza in viata economica.
In ultimul timp, insa, asistam la savarsirea unei serii de abateri grave in activitatea unor societati bancare din tara noastra, unele abateri de-a dreptul de necrezut ca s-ar putea intampla intr-o institutie bancara, care, prin specificul sau trebuie sa constituie un model de maximum de garantii, seriozitate si siguranta pentru toate operatiile ce le efectueaza avand un personal calificat de inalta moralitate, incoruptibil la orice tentatii ce li s-ar oferi.Pentru restabilirea prestigiului societatilor bancare din tara noastra si cresterea credibilitatii agentilor economici si populatiei in aceste institutii sunt necesare o serie de masuri.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ansamblul si pozitia sistemului bancar din Romania

Cuprins

Introducere..................................................4

Capitolul I. RAIFFEISEN SA si pozitia sa in ansamblul sistemului bancar din Romania.......................................................6
1.1. Institutii financiar bancare: aparitie functii. Rolul bancilor comerciale in cadrul sistemului bancar actual........................6
1.2. Tipuri de banci...........................................8
1.3. Sistemul financiar - bancar si de asigurari existent in Romania................................................10
1.4. Necesitatea privind intarirea sistemului bancar in Romania.............................................11
1.5. RAIFFEISEN SA- in sistemul financiar - bancar din Romania.............................................14

Capitolul II. Creditul bancar...................................23
2.1. Continutul, trasaturile si clasificarea creditului............................................23
2.2. Creditul bancar. Forme si functii............................28
2.3. Rolul creditului bancar in economia de tranzitie...............................31

Capitolul III. Riscurile financiare. Riscul de nerambursare: prevenire si mod de gestionare.....................................35
3.1. Riscuri bancare, prezentare generala..........................35
3.2. Elemente principale de risc in procesul de creditare. Factori de risc............................................36
3.3. Managementul global al riscurilor..........................38
3.4. Riscurile bancare si clasificarea lor in diferite ipostaze....................................40
3.5. Riscul de nerambursare...............................42
3.6. Gestiunea riscului de credit global...........................51

Capitolul IV. Studiu privind acordarea unui credit de catre RAIFFEISEN S.A..........................................61
4.1. S.C. PRODUCT S.R.L. - prezentare generala.....................61
4.2. Analiza economico - financiara.............................63
4.3. Planul de afaceri.....................................61

Concluzii.............................................81

Bibliografie.........................................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ansamblul si pozitia sistemului bancar din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.