Apararea dreptului de proprietate prin actiunea in revendicare

Trimisa la data: 2015-04-15
Materia: Drept
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mariuso
Lucrare de licenta despre Apararea dreptului de proprietate prin actiunea in revendicare
Proprietatea este definita in Articolul 555 din Noul Cod civil ca fiind dreptul pe care il are cineva de a poseda, folosi si dispune de un bun in mod exclusiv, absolut si perpetuu, in limitele stabilite de lege.
Articolul 555 din Noul Cod civil se refera la atributele fructus (dreptul de a se bucura de lucru), abusus (dreptul de a dispune de lucru) si usus (dreptul de a te servi de lucru). Drepul de a te bucura de lucru, luat in sens larg, cuprinde atat dreptul de a intrebuinta lucrul la un uz oarecare, ca si dreptul de a extrage din el venituri si fructe, ambele drepturi fiind tot mijloace ca titularul sa se bucure de lucru.

In sens economic, proprietatea reprezinta raportul de apropriere de catre oameni a bunurilor materiale ca o conditie a existentei lor.
In acest sens proprietatea face parte din baza economica a oricarei societati omenesti. In sens juridic larg, notiunea de proprietate se aplica tuturor drepturilor, atat corporale, cat si incorcopale, cu semnificatia proprietatii, de a detine ceva in mod exclusive si de a-i da destinatia dorita.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Apararea dreptului de proprietate prin actiunea in revendicare

Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive privind dreptul de proprietate..............................3
I.1. Notiunea dreptului de proprietate.....................3
I.2. Formele dreptului de proprietate dupa regimul juridic...............5

Capitolul II. Actiunea in revendicare imobiliara................22
II.1. Notiunea si caracterele actiunii in revendicare imobiliara..............................22
II.2. Proba dreptului de proprietate......................25
II.3. Efectele admiterii actiunii in revendicare imobiliara................................33
II.4. Actiunea in revendicare imobiliara in sistemul de publicitate al cartilor funciare..................................37

Capitolul III. Actiunea in revendicare mobiliara..................42
III.1. Consideratii introductive privind actiunea in revendicare mobiliara..................42
III.2. Regula stabilita de articolul 937 alin. (1) din Noul Cod Civil in materia actiunii in revendicare mobiliara........................46
III.3. Exceptia de la regula stabilita in articolul 937 alin. (1) din Noul Cod civil............................55

Capitolul IV. Concluzii.....................................62

Bibliografie...................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Apararea dreptului de proprietate prin actiunea in revendicare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.