Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare

Trimisa la data: 2010-06-27 Materia: Drept Pagini: 132 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Carmen_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare
Cea mai simpla definitie a apararii nationale este aceea de protejare a intereselor natiunii organizate in stat de pericolele externe. Organizarea razboiului ori a apararii nationale reprezinta una din cele mai vechi functii statale si a impus existenta armatelor, ca instrument al utilizarii violentei armate si a autoritatilor executive de administrare a nevoilor armatei, ministere de razboi; interzicerea formala a recursului la violenta in relatiile internationale prin prevederile Cartei ONU a facut ca dupa 1945 sa se generalizeze denumirea acestora din urma de "ministere ale apararii nationale".


Cea mai raspandita definitie a razboiului este aceea de continuare a politicii cu alte mijloace ceea ce face ca el sa fie decis de autoritati politice si sa reprezinte, in pofida Pactului Briand-Kellogg din 1928, un instrument al politicii nationale . Desfasurarea sa efectiva se realizeaza prin intermediul armatelor care reprezinta mijlocul concret de materializare a intereselor politicii externe ale statelor. In cadrul armatelor, autoritatile militare nu sunt altceva decat organele de stat care asigura managementul apararii armate si gestiunea mijloacelor violentei armate fara de care nu ar exista razboiul.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare

Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare
Cuprins

Introducere...............2

Capitolul I. Rolul autoritatilor in realizarea serviciului public al apararii nationale....................3

Capitolul II. Actele autoritatilor militare - notiune si sfera.......21

Capitolul III.Regimul juridic al actelor de comandament cu caracter militar...............41

Capitolul IV. Controlul actelor autoritatilor militare.............70

Partea a II - a : Repere de ordin practic.............99

Concluzii si propuneri..........109

Bibliografie..............128

I.Tratate. Monografii. Colectii de studii. Lucrari cu caracter general. Dictionare.............128

II Studii. Articole...............129

III. Legislatie interna...........130

IV. Manuale, regulamente, dispozitii militare.............132

V. Jurisprudenta..................132
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.