Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare

Trimisa la data: 2010-06-27
Materia: Drept
Pagini: 132
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_A
Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare
Cea mai simpla definitie a apararii nationale este aceea de protejare a intereselor natiunii organizate in stat de pericolele externe. Organizarea razboiului ori a apararii nationale reprezinta una din cele mai vechi functii statale si a impus existenta armatelor, ca instrument al utilizarii violentei armate si a autoritatilor executive de administrare a nevoilor armatei, ministere de razboi; interzicerea formala a recursului la violenta in relatiile internationale prin prevederile Cartei ONU a facut ca dupa 1945 sa se generalizeze denumirea acestora din urma de "ministere ale apararii nationale".


Cea mai raspandita definitie a razboiului este aceea de continuare a politicii cu alte mijloace ceea ce face ca el sa fie decis de autoritati politice si sa reprezinte, in pofida Pactului Briand-Kellogg din 1928, un instrument al politicii nationale . Desfasurarea sa efectiva se realizeaza prin intermediul armatelor care reprezinta mijlocul concret de materializare a intereselor politicii externe ale statelor. In cadrul armatelor, autoritatile militare nu sunt altceva decat organele de stat care asigura managementul apararii armate si gestiunea mijloacelor violentei armate fara de care nu ar exista razboiul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare

Lucrare de licenta despre Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare
Cuprins

Introducere...............2

Capitolul I. Rolul autoritatilor in realizarea serviciului public al apararii nationale....................3

Capitolul II. Actele autoritatilor militare - notiune si sfera.......21

Capitolul III.Regimul juridic al actelor de comandament cu caracter militar...............41

Capitolul IV. Controlul actelor autoritatilor militare.............70

Partea a II - a : Repere de ordin practic.............99

Concluzii si propuneri..........109

Bibliografie..............128

I.Tratate. Monografii. Colectii de studii. Lucrari cu caracter general. Dictionare.............128

II Studii. Articole...............129

III. Legislatie interna...........130

IV. Manuale, regulamente, dispozitii militare.............132

V. Jurisprudenta..................132

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Apararea nationala din perspectiva autoritatilor militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.