Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate

Trimisa la data: 2010-03-14 Materia: Electrotehnica Pagini: 106 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: AnaMaria_I
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate
Primele convertoare de frecventa cu comutatie naturala au fost construite cu ventile ionice si s-au folosit la tehnica inca din deceniul al patrulea din secolul XX, la statiile electrice destinate alimentarii retelei de tramvaie, in curent alternativ monofazat cu frecventa de 162/3 Hz . Convertoarele de frecventa cu ventile ionice nu s-au extins prea mult, atat datorita dezavantajelor ventilelor ionice, cat si a stadiului nesatisfacator existent in tehnica comenzii pana la aparitia elementelor semiconductoare. Odata cu progresele realizate tehnica comenzii prin aparitia tiristoarelor, aceste convertoare au capatat numeroase aplicatii.

Forma tensiunii la iesire depinde de modul in care se face comanda ventilelor. In practica, se utilizeaza mai ales convertoare de frecventa cu tensiune de iesire avand forma de unde apropiata de un trapez. In literatura, convertoarele de frecventa cu tensiune de iesire "sinusoidala" se numesc convertoare de frecventa comandate, iar cele cu tensiunea de forma "trapezoidala" sunt denumite si convertoare trapez.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate

Cuprins

Memoriu justificativ...........3

Capitolul I Convertoare de frecventa.........4

Capitolul II Tipuri de aparate specializate in comanda-controlul aparatelor electrice.........8

Capitolul III Caracteristicile convertoarelor de frecventa.....33

Capitolul IV Montaj experimental........100

Capitolul V Concluzii........105

Bibliografie.........106
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.