Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate

Trimisa la data: 2010-03-14
Materia: Electrotehnica
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_I
Lucrare de licenta despre Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate
Primele convertoare de frecventa cu comutatie naturala au fost construite cu ventile ionice si s-au folosit la tehnica inca din deceniul al patrulea din secolul XX, la statiile electrice destinate alimentarii retelei de tramvaie, in curent alternativ monofazat cu frecventa de 162/3 Hz . Convertoarele de frecventa cu ventile ionice nu s-au extins prea mult, atat datorita dezavantajelor ventilelor ionice, cat si a stadiului nesatisfacator existent in tehnica comenzii pana la aparitia elementelor semiconductoare. Odata cu progresele realizate tehnica comenzii prin aparitia tiristoarelor, aceste convertoare au capatat numeroase aplicatii.

Forma tensiunii la iesire depinde de modul in care se face comanda ventilelor. In practica, se utilizeaza mai ales convertoare de frecventa cu tensiune de iesire avand forma de unde apropiata de un trapez. In literatura, convertoarele de frecventa cu tensiune de iesire "sinusoidala" se numesc convertoare de frecventa comandate, iar cele cu tensiunea de forma "trapezoidala" sunt denumite si convertoare trapez.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate

Cuprins

Memoriu justificativ...........3

Capitolul I Convertoare de frecventa.........4

Capitolul II Tipuri de aparate specializate in comanda-controlul aparatelor electrice.........8

Capitolul III Caracteristicile convertoarelor de frecventa.....33

Capitolul IV Montaj experimental........100

Capitolul V Concluzii........105

Bibliografie.........106
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aparate electrice specializate in comanda motoarelor electrice trifazate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.