Aparitia folclorului in lirica lui Octavian Goga

Trimisa la data: 2010-11-06
Materia: Litere
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_C
Lucrare de licenta despre Aparitia folclorului in lirica lui Octavian Goga
O.Goga a fost si el cu precadere un poiet al vremii sale, mai cu seama al celei perioade dramatice din istoria Transilvaniei, cind oamenii din acel timp tragic aveau constiinta acuta a unor dezmosteniti de tara, de vatra stramoseasca, de libertate; rupti din intrgul, numit "bastina"si razletiti atit de indraznet de "cei de sus", fara nici o rezerva, fiind-le calcate in picioare sentimentele - cele mai sincere si pure sentimente ale taranilor "indragostiti" de meleagurile stramosesti.

O.Goga a venit ca un umar de sprijin, ca o consolare a acestor vremi dureroase, mai ales a taranilor, carora le-a dedicat toata viata ti gloria sa si pe care i-a facut "personajele" plingerilor sale, plingerilor si confesiunilor sufletului sau, invaluit de durerea celor mai obijduiti oameni in acele vremi- -taranii.El este aureolat de toti transilvanenii drept un cintaret al durerilor tarii lor si al nadejdilor poporului suprimat, considerind poezia lui -ca un Sxtil Puscariu - o "ivire minunata" in contextul epocii de lupta "pentru nationalizarea spiritului public". Este bine cunoscut, insa, faptul ca cel care il va impune pe poet publicului literar rominesc de la inceputul secolului este T.Maiorescu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aparitia folclorului in lirica lui Octavian Goga

Lucrare de licenta despre Aparitia folclorului in lirica lui Octavian Goga
Cuprins

Capitolul I Conceptul folcloric la O.Goga. Rolul mediului in formarea lui.................8

Capitolul II Influenta elementului folcloric in lirica lui O. Goga.....19

Capitolul III Modelul liric O. Goga in spatiul basarabean..............49

Bibliografie..................78
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aparitia folclorului in lirica lui Octavian Goga". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.