Aparitia si evolutia bolii Parkinson

Trimisa la data: 2010-08-25
Materia: Medicina
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_B
Lucrare de licenta despre Aparitia si evolutia bolii Parkinson
In plus sunt vizibile modificari datorate tremorului.
seboreea: este evidenta la nivelul fruntii, aripioarelor nazale si la nivelul scalpului. In cantitati mari aceasta secretie este iritanta pentru piele putand produce o dermatita seboreica. afectarea oculara: la prima vedere este greu de diferentiat o afectare oculara primara de o afectare parkinsoniana. Subiectiv pacientul acuza diplopie si scaderea acuitatii vizuale. La un consult oftalmologic nu se gaseste nimic fata de controlul anterior (excluzand o afectare oculara separata). In realitate este vorba despre o necoordonare a actiunii muschilor oculari. Pacientul are dificultati la trecerea de la un rand la altul.

Alteori se poate prezenta ca o lateropulsie oculara cu devierea privirii in directia opusa celei dorite. Desi aceste fenomene apar relativ rar, necorectarea lor la tratament antiparkinsonian implica reevaluare diagnostica. alte manifestari: studii clinice au aratat ca pacientii parkinsonieni au un risc semnificativ mai scazut fata de restul populatiei de a suferi de HTA. Este vorba mai degraba de o compensare printr-o hipotensiune indusa de afectarea inervatiei simpatice cardiovasculare decat de o receptivitate reala scazuta fata de aceasta boala. Daca hipotensiunea este marcata pot aparea fenomene ca senzatie de slabiciune, ameteala ,cefalee etc. Ocazional pot apare si edeme gambiere.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aparitia si evolutia bolii Parkinson

Cuprins

I Partea generala..............................................3
1. Introducere..............................................3
2. Morfopatologie..............................................3
3. Fiziopatologie..............................................5
4. Semne clinice..............................................5
5. Diagnostic diferential..............................................8
6. Tratament..............................................9

II. Partea speciala - contributie personala..............................................33
1. Introducere..............................................33
2. Obiectivele lucrarii..............................................34
3. Materiale si metoda..............................................34
4. Rezultate..............................................35
5. Discutii..............................................48
6. Concluzii..............................................50

Bibliografie..............................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aparitia si evolutia bolii Parkinson". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.